Hava Durumu

Yağmur suyu giderleri için BUSKİ'den istek

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2017 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 08:13

"Demirtaş bölgemizin merkezinden başlayan ve DOSAB Sanayi Bölgesi'nin girişine kadar olan Osmangazi Caddesi'nde yağmur suyu giderleri konusunda sıkıntılar yaşıyoruz..
Malumunuz olduğu üzere yağışlı mevsim başladı sayılır. Yağmurlarla birlikte ana caddemiz şimdilerde yağmur sularıyla doluyor. Bazı noktalarda oluşan gölcükler de mevcut.

Köşenize yayınlanması amacıyla gönderdiğim fotoğraf son yağışlardan sonraki durumu yansıtıyor.
Sayın BUSKİ yetkililerini bu konuda uyarmak istiyoruz. Belirttiğimiz ana caddede yağmur suyu giderlerinin yapılarak yaşanılan sorunların çözümlenmesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla.." Mümin DÜNDAR ve bir kısım çevre sakini

Bu duvar yıkılamıyor

PİLAVCI SOKAĞI:- "26/9/2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetenizdeki köşenizde yer alan "Ha yıkıldı, ha yıkılacak!." başlıklı, Yeşil Mahallesi, Pilavcı Aralığı Sokak'ta bulunan taş duvarın yıkılma tehlikesinin bulunduğunu ifade eden okur şikayeti Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Uyarı yazısında bahsi geçen Pilavcı Aralığı Sokak, 10 numaralı adreste bulunan sivil mimari örnek yapının bahçe duvarı, parsel dışında, imar planında yol üzerinde kalmaktadır.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün almış olduğu karar gereği duvar yıkılamamaktadır.

Söz konusu duvar Belediyemizce kontrol altında tutulmaktadır."
KEPÇE GÜRÜLTÜSÜ:- "26/9/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan "Kepçenin yaptığına bakın!." başlıklı, Selçukbey Mahallesi, Huzur Caddesi'nde yapılan yol genişletme çalışması esnasında iş makinesinin çıkardığı gürültüden rahatsızlığı konu alan okur şikayeti ilgili birimlerimizce incelenmiştir.
Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme neticesinde haberde bahsi geçen Huzur Caddesi üzerinde, kamu yararına yapılan yol genişletme çalışmasında, yıkılan binanın enkazları ivedilikle temizlenmiştir.
Ayrıca çalışmayı yapan firmaya da gürültü yapmaması konusunda gerekli uyarı yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Md.

Ada dönüşünde tangur-tungur

"Osmangazi ilçemizdeki Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Bulgaristan Konsolosluk binası köşesindeki ada dönüşü yapılan dört yönlü kavşakta karşıdan karşıya olan yağmur suyu ızgarası yol düzeyinden dört-beş santim kadar aşağıya doğru düşmüş bir halde.
Buradan gelip geçen araçlar mecburen çukura girip çıkıyor. Belediye ve halk otobüsleri de tabii.. Ve çukura girildiği anda da tangur tungur yüksek sesler çıkıyor. Bu seslerin rahatsızlık vermesi çevre sakinlerini ne kadar ilgilendiriyor olsa da daha önemlisi araçlarımız hasar görüyor, berbat oluyor.
BUSKİ sayın yöneticilerinin soruna el atıp burada gerekli onarımı yapmalarını tüm sürücüler ve çevre sakinleri adına rica ediyorum.
Peşin teşekkürlerimle.." Arif YILMAZ

O yol Park Bahçeler'in mi?

"Çekirge Caddesi'ndeki Karagöz-Hacivat altında bulunan ve Karagöz Caddesi'ne bağlanan merdivenli yol, çöp ve pislikten geçilmiyor. Merdivenler de oldukça bakımsız. İki kez Osmangazi Belediyesi'ne başvurdum. 'İlgileneceğiz' denildi.
Son aramamda ise 'O merdivenli yol, Park Bahçeler Md.'ne ait' dendi diye bir bilgi verdiler..
Oysa ben mesleğim gereği konuya vakıf bir insanım. Burasının Park Bahçeler Müdürlüğü'ne ait olmadığını biliyorum..
Sonuç almadığım için köşenizden sayın yetkililerin bir kez daha dikkatini çekiyorum. Merdivenli yol lütfen 'yol' gibi olsun." Yavuz ÖZDEMİR İnşaat Yük. Müh.

Çekirge Meydan Projesi

"9 Ekim 2017 sabahı Çekirge Meydan Projesi hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar ile başkan yardımcısını aramama rağmen sekreterleri bağlamak istemediler ve beni başka bölümlere yönlendirdiler.
Belediye başkanlarımız neden vatandaşlarla görüşmüyorlar?.
Dört ay kadar önce 1.Murat Cami bahçesindeki toplantıdan sonra Çekirge Meydan Projesi ile ilgili olarak her gün basında çıkan yazılar birdenbire kesildi.
Başkan yardımcısının konuyla ilgilendiğini söylediler ama onunla da bağlantı kurulamıyor.
Sekreteri bunun bir fikir yarışması olduğunu söyledi. 45-50 kişinin fikri yarıştı ve kazananlara verilen ikramiyeler (tüm masraflar dahil) 500 bin TL.'lik bir ödeme yapıldığını duyduk.
Herhalde mahallemize hiçbir zaman yapılmadığı gibi yine bir şey yapılmayacak mı loksa?. Bu nedenle mi sayın yetkili makam sahipleriyle konuşamıyoruz?. Saygılarımla.." Raşit URAS

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.