Hava Durumu

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2018 08:09

Değerli okurlarım; Yüce Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıldönümünü büyük gururla bugün bir kez daha hep birlikte kutluyoruz.
Kent merkezimizde, ilçelerde ve okullarda çeşitli törenlerle ve düzenlenen konserlerle coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere armağan eden başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm silah arkadaşları ile bu uğurda seve seve canlarını veren, şehit olan tüm kahraman askerlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.
Işıklar içinde olsunlar...



GELELİM MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇEMİZE:- Gazi Mustafa Kemal Paşamız'ı bu anlamlı günde bir kez daha saygıyla anarken güzel bir rastlantı sonucu bu haftaki Sönmez Medya Buluşmaları programımızda bu kez doğa güzellikleri, tarımı ve adı ilçeyle anılar ünlü tatlısıyla birlikte, çalışkan ve kanatkar insanlarımızın petekleştiği Mustafakemalpaşa ilçemizde iki dönemdir başarılı çalışmalara imza atan ve aslen eski bir eğitimci olan başarılı Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulan konuğumuz oldu.
Tarihteki adı Kirmastı olan ilçenin adı Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla 24 Aralık 1922' de Mustafakemalpaşa olarak değiştirilmiş. Ve Cumhuriyetimiz'in ilk yıllarından bu yana da devamlı gelişmelerin yanı sıra nüfus da artmış ve artmaya devam ediyor..
Başkan Kurtulan, çevrenin geleceğine büyük önem veren bir insan. "Çevremizin geleceğini de gençlerimize emanet edeceğiz. Ben vatandaşlarımın verdiği bir başkanlık nöbetindeyim. Özellikle gençlerimize çevremizi de sahiplenmelerini öneriyorum.
On santimetrekarelik bir telefon ekranına başlarını eğip tüm zamanlarını harcamasınlar. Gençlerin yararlanabilmeleri için yaptığımız spor ve kültür tesisleri onların yararlanabilmeleri için" diyor.
Mustafakemalpaşa ilçesinin iki önemli turizm odağı var. Suuçtu Şelalesi ve Kirmastı Deresi.
Başkan Sadi Kurtulan Suuçtu Şelalesi ve çevresinde yaptıkları yatırımlarla bölgeye farklı bir değer kazandırdıklarını söylerken 'şimdi hefefimiz Kirmastı Deresi'nin değerlendirilmesi. Kirmastı Deremiz bizler için çok önemli. Uluabat'a açılan bir su yolu. Derenin temiz akabilmesi için gerekli çalışmalar yapılıp kimyasal atıklardan arındırılıyor. Dere kenarları çok farklı bir güzelliğe dönüşecek. Bunun için hazırladığımız projelerimize Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz de büyük önem ve destek veriyor. Pek yakında dere kenarları da düzenlenecek, sosyal tesisler yapılacak. Ayrıca kanal kenarında yapılacak bir kuleye de ilçeye yakışacak bir restoran inşa edeceğiz' diyor.
Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünde dillerden düşmeyen İzmir Marşımız'ın en önemli 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' dizeleri ile büyük önderimizi bir kez daha rahmet ve özlemle anıyor, merhum Bıçkıcı Sadık Efendi'nin oğlu olan ve Milli Eğitimimiz'e yıllarını verip şimdi de Mustafakemalpaşa ilçemizde Belediye Başkanı olan Sadi Kurtulan ve tüm ilçe sakinlerine selam ve sevgilerimi iletiyorum.

BUSKİ BU ADETA BİR TUZAK GİBİ!..

"Nilüfer ilçemizdeki, Çamlıca Mahallemiz'de bulunan, Ata Caddesi'ndeki Çamlıca Anadolu Lisesi'nin önünde yaşanılan olumsuzluk için sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatini çekmek istiyorum.
Ana yolumuzun bu noktasında yer alan sel suları mazgallarının bir kısmı çok tehlikeli bir şekle büründü..
Sağlıklı bir montaj çalışması yapılmadığı demir mazgalların kenarlarında asfalt zeminle bütünleşmesi gereken betonlar kırık dökük bir hale gelmiş ve yerlerinden kalkmış..
Köşenize gönderdiğimiz fotoğrafta da zaten bu çok net şekilde görülüyor.
Bu nedenle mazgallar da zemine oturmadığı için buradan gelip geçen tüm araçların her geçişinde problem daha da artıyor ve mazgallar yerlerinden kalkıp araçların ön takımlarını ve lastikleri için adeta bir tuzak oluyor, hem de gece gündüz çok gürültüye sebebiyet veriyor..
Bu durum, uzun zamandan bu yana da devam edip gidiyor.
Çevre sakinleri olarak bu durumdan son derece rahatsız oluyoruz..
BUSKİ teşkilatımızın ilgili sayın birim sorumlularına durumu aktarıyor ve gerekli onarım çalışmasının artık gerçekleştirilmesini rica ediyoruz.."
Saygılarımızı sunarız.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

'HEMEN O AKŞAM':- "Bursa Hakimiyet Gazetesi 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 17 Ekim 2018 tarihli 'Cumhuriyet Caddesi'ni sel suları basabilir' başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Yazıda Cumhuriyet Caddesi'ndeki mazgalların tıkalı olduğu belirtilmekte, temizlenmesi talep edilmektedir.
Habere konu olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki söz konusu şikayet, haberin yayınlandığı günün akşamında BUSKİ Genel Müdürlüğü Bakım Onarım ekiplerince mazgalların temizliği yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.