Hava Durumu

Yaşar Binbaşı’nın bayrağı Mudanya Belediyesi’nde..

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2016 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 08:02
Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği ve diğer bazı koroların etkinliklerine katılan başarılı sanatçı Aysel Yurteri rahmetli eşi emekli Hava Binbaşı Yaşar Yurteri’nin 60 yıl önce Hava Harp Okulu’ndan başarıyla mezun olurken kendisine armağan edilen yün dokumadan çok kıymetli bir Türk Bayrağı’nı yerleştiği Mudanya’da Bld.Bşk. Hayri Türkyılmaz’a armağan etti.



Yün dokuma yöntemiyle imal edilen bayrakların artık pek bulunamadığını belirten Yurteri, ‘bu bayrak rahmetli eşimden bana kalan en değerli bir armağan. 60 yıl onu gözüm gibi korudum. Bir süre önce taşındığım Mudanya’daki evimin penceresine daha büyük bir bayrak asınca yün dokuma bayrağımı da benden sonra çok iyi korunacağına inandığım Mudanya Belediyesi’ne armağan ediyorum’ dedi.      
Aysel Yurteri’yi evinde ziyaret eden Mudanya Belediye Bşk. Hayri Türkyılmaz, teslim aldığı bayrağı ölene dek saklayacağını ve koruyacağını söyledi.  
Yurteri’nin yeğenleri Nilüfer Çöloğlu ve Onur Reşat Şenyol’un da hazır bulunduğu ziyarette Bşk. Türkyılmaz, “Biz değerlerimize her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Atatürk’ün bize bıraktığı emaneti sonsuza dek yaşatacağız. Sizlerden aldığımız güç ve azim ile yolumuza durmadan devam edeceğiz.  Türk Bayrağı başımızın tacıdır. Onu her zaman en yükseklerde dalgalandıracağız’ derken Aysel Yurteri’ de  “Bu bayrağı en güzel şekilde kim koruyabilir diye uzun zamandır düşündüm durdum. Sonunda aklıma ilk gelen kişi siz değerli Bld.Bşk.’mız oldu. Çünkü burası Mudanya Mütarekesi’nin yapıldığı bir yer. Tarihi değeri de çok fazla. Ben de size inanıyor ve güveniyorum” dedi.

Ulusal Piyano Günleri

 “Dünya Müziği Derneği’nin (DMD) her yıl düzenlediği ‘Ulusal Piyano Günleri’nin yedincisi dün başladı. Yarın ve pazar günü de devam edecek olan geleneksel etkinlikte müziğe sevdalı yüzlerce çocuk piyano başında tüm hünerlerini sergiliyor.. 
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos) saat 10/19 arasındaki etkinlik tüm müzikseverlere açık ve ücretsiz izlenebiliyor.

Yeni çıkan bir kitap

‘YILAN HİKAYESİ’ 


Literatür Yayıncılık tarafından okurlara sunulan yeni bir roman, başarılı yazar Samim Kocagöz’ün imzasını taşıyor.
Çok partili bir dönemle başlayan yeni bir demokrasi hareketinin köy toplumu üzerindeki etkilerinin yansıtıldığı ‘Yılan Hikayesi’ isimli romanda yazar Samim Kocagöz okurlarına güzel bir serüven sunuyor

Güzel sözler

“Kırdığın kalbin sahibine iyi bak. Yolun bir gün muhakkak ona çıkacaktır.”
“Dostlar okyanusun dibinde, midyenin içindeki inciye benzer. Az bulundukları için çok değerlidirler.”
“Dostluk para gibidir; elde edilmesi kolay, korunması ise zordur!” 
“Gerçek dostlar yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünür!.” (Teşekkürler Nazlı Ç.)

Cumartesi neşesi 
   

“Anneleriyle pazara çıkan iki kardeşten biri ne kadar şanslı olduklarını dile getirdi:
“Bahçıvanlar fasulye, domates, biber, patates ekmese biz yiyemezdik halimiz berbat olurdu sonra.”
Kardeşi sözünü kesti:
“Yoo gayet güzel yerdik niye yiyemeyelim?.
“Nasıl yiyecektik ki?.”
“Konserve olarak!.”



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.