Hava Durumu

Yaşar Paşa’dan 30 fotolu bir uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2012 11:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 11:22

Yaşar Paşamız Kültür ve Turizm Bakanı olan dostu Ertuğrul Günay’ı geçen yıl ziyaret etmiş. O gün Mudanya’daki Mütareke Evi Müzesi’nin içler acısı durumunu gündeme getirince Sn. Bakan da müsteşar yardımcısını bu işle bizzat görevlendirmiş. Daha sonra bakanlık, Büyükşehir ve Mudanya Bld.’leri müze evin en kısa zamanda onarıma alacağını müjdelemiş.
Ancak o günden bu yana en ufak bir gelişme yokmuş.
Cumhuriyet tarihimizin önemli bir kilometre taşı durumundaki bu tarihi müze ev görüntülerden anladığım kadarıyla adeta kendi kaderiyle baş başa..
Bölge Koruma Kurul Md. Serpil Hanım bu konu üzerinde önemle duruyormuş ama siyasi destek de şart tabii.
Bu arada Mütareke Evi çevresinin de düzenlenmesi gerektiğini belirten emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz konuyu bir kez de köşemizden anımsatıyor ve gösterilecek ilgi için şahsı ve tüm Mudanyalılar adına peşin teşekkürlerini sunuyor.
Konuyu fazla uzatmadan Sn.Paşamız’ın gönderdiği Mudanya Mütareke Evi Müzesi’nin
yürek sızlatan görüntülerinden bazılarını köşeme alıyorum..
Dileğim, sayın yetkililerin artık bu konuya önemle eğilmeleri. 

 

Kaldırım işgalleri

“Sadık Ahmet Cd. ‘bazı’ işyerlerinin sahipleri yaya kaldırımları tamamen işgal etmiş durumda. Bu yüzden yaya vatandaşlar ister istemez trafiği yoğun olan ana caddeye inip yürümek zorunda kalıyorlar. Her an bir tehlike var. İlgililerin dikkatine sunar, tedbir alınmasını rica ederim.”
İsmail MALKOÇ

 

Oturma grupları neden kaldırıldı?

“Ünlü Cd. trafiğe kapatıldıktan sonra yayalar için güzel bir yürüme ve alışveriş alanı haline getirilmişti. Bazı yerlere dikilen ağaçlar da ayrı bir güzellik veriyordu.
Bu arada cd’.de bazı yerlere konan banklar oradan geçenlerin oturup dinlenebildiği yerlerdi.
Fakat neden bilinmez, bu bankların hepsi söküldü.
Oysa hemen bütün kentlerde böylesi yerlerde oturma grupları vardır. Onlar birer kent mobilyasıdır ve kente güzellikler katar.
Büyük paralar sarf edilip oluşturulan bu güzellik niye devam etmiyor, o banklar neden kaldırıldı?. Yorulup dinleme ihtiyacı olanların illa bu yoldaki lokanta, kafe, börekçi vb.gibi yerlere girmeleri mi hedefleniyor?.”
Asuman METİN

 

Alo, burası Osmangazi

KONTEYNIR:- “19.7.2012 köşenize ‘Kapaksız çöp konteynırları’ başlıklı okur şikayeti üzerine gerekli araştırmayı Temizlik İşleri Md.’müz gerçekleştirmiştir.
Zamansız çıkarılıp açıkta bırakılan kontrolsüz çöp sorununa karşı Bld,’miz tüm konut ve işyerlerinin konteynır edinmesini sağlamıştır.
Vatandaşlarımızın evsel atıklarının çöp aracı tarafından toplanana kadar muhafazasından ve konteynır temizliğinden sorumlu olduğu çağdaş uygulamaya 2006’da  geçilmiştir.  
Zamanla kullanım ömrünü tamamlayan ve onarılamayan konteynırların sahiplerince yenilenmesi gerekiyor. Metal konteynırlar mümkünse belediyemizce onarılıyor. 2006 ‘dan bu yana 1198 konteynır onarılıp boyanmıştır. Vatandaşlarımız 234 77 53 nolu tlf’a adres bildirdiği takdirde onarım gerçekleştirilecektir.”
**
HATIRA PARKI:- “12.7.2012 köşenizde ‘Hatıra Parkı hatırlansın’ başlıklı okur şikayeti Park Bahçeler Md.’müz kısa zamanda gerçekleştirmiştir. Akpınar Mh. Hatıra Parkı’nda eksikler giderilip park yenilenmiştir.”
**
KONTEYNIR:- “13.7.2012 köşenizde “Sn. Bşk. Mustafa Dündar’a” başlıklı okur şikayetini Temizlik İşleri Md.’müz incelemiştir. Söz konusu konteynır Merinos Polis Karakolu’na ait olup konu hakkında ilgili kuruma bilgi verilmiştir.
Duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve konuyu ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.