Hava Durumu

Yaşlılara biraz duyarlı davranın. Lütfen, lütfen

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2014 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2014 08:36

Okurum Turgut Alp Görün’den bir mail aldım. Üzücü ‘iddialar’ içeren mailde
söz edilen aracın plaka numarası da var. Sayın yetkililer isterse kendilerine verebilirim.
‘İddialar’ şöyle:

“Kızım Merve, 7 Mayıs 2014 günü, saat 14.30’da B/39 hatlı yeşil halk otobüsüne Çekirge’den biniyor. Otobüs SSK durağına yanaşıyor.
Şoför, baston kullanan, yaşlı bir teyze hızla durağa gelmedi diye onu otobüse almıyor.
Kızım şoförü ‘teyze geliyor’ diye uyarıyor ama şoför dinlemeyip devam ediyor!
Kızım bu duyarsızlığa oturduğu arka koltuktan ‘ne kadar vicdansız’ diye konuşuyor.
Şoför de ‘sen vijdansızsın!’ diyor.. Otobüs Batı Garajı’na yaklaşırken, bir başka bayan Batı Garajı’nı soruyor! Şoför ona da ters cevaplar veriyor.
Kızım inip otobüsün plakasına bakınca, şoför de otobüsten iniyor, tepkiyle ona bir şeyler söylüyor? Kızım, BursaRay’a binerken, BURULAŞ otobüs şikayet hattına durumu bildiriyor.. Aldığı yanıtta ‘O şoförle ilgili bir şikayet daha var ve gerekli şekilde ilgileneceğiz, merak etmeyin’ deniyor’.
BURULAŞ’ın otobüs şikayet hattı görevlisine duyarlılığı için çok teşekkür ederiz.
Kent içi ulaşımda zaman zaman ‘bazı’ şoförlerin bu tür yakışıksız davranışlarının ele alınması için bir de köşenizden sayın yetkililerin dikkatlerine saygıyla sunuyorum.” - Turgut Alp GÖRÜN

TEŞEKKÜR PANOSU

Gazi Caddesi çiçek çiçek

“Nilüfer’deki Gazi Caddemiz’de belediyemizce bir süre önce kaldırımlar yeniden düzenlendi. Kaldırımların başlangıç noktalarına da dekoratif bitkiler ve çiçekler ekildi.
Gerçekten çok güzel oldu ve Gazi Caddemiz’e çok yakıştı.
Teşekkürler Sn. Başkan Bozbey!.”
Çevre sakini  bir okur

UEDAŞ ve duyarlılık


“Yeni Karaman Mh.’deki evimiz balkonuna çok yakın ve neredeyse içinden geçecek şekildeki elektrik telleri ile ilgili yakınma ve fotoğrafımızı köşenizde yayınladınız. Sorun hemen çözümlendi.
Öncelikle tüm ailemin sizlere selamını iletirim. Sizin gibi gazetecilerin kalemini cumhuriyetimizin ışığında, Atamız’ın ilkeleri doğrultusunda her daim haksızlık, doğruluk, adalet ve tarafsızlıktan yana yüce Allah’tan güçlü kılmasını diler, hem size hem de UEDAŞ’ın gösterdiği duyarlılığa çok teşekkürler ederiz abim..”H.HİKMET

Yolların daraltılma nedenleri

“3.5.2014’teki ‘Nilüfer’de daraltılan caddeler’ başlıklı yakınma incelenmiştir.
Şehit Burak Okay Cad.’ndeki çalışmalar devam etmektedir ve kaldırımlarla kesilen asfalt arasında bir boşluk oluşmuştur. Boşluk, asfalt yamayla kapatıldıktan sonra yolun net genişliği 6 buçuk m. olacak.
Bld.’in izlediği yol yapım politikası var. Nilüfer’de trafikte en önemli unsur, araç değil aksine insandır. Hatta ‘Yaya Öncelikli Yol’ uygulamamız öncülüğümüzle tüm Türkiye’de uygulanmaya başlandı. Yolları daraltma sebebi şudur:
Nilüfer Bld. olarak yolları daraltmıyoruz. Olması gereken genişlikte yapıyoruz. Bir otomobilin genişliği en fazla 1.80 m.’dir. En geniş araç olan otobüslerin ise 2 buçuk m.’dir.
Bu nedenle de trafik mühendisliğinde şerit genişliği kent içinde maksimum 3.20 m. olarak alınır.
Tüm gelişmiş ülkelerde kent içi yollarda 3 ile 2,75 m. şerit genişliği kullanılır. Nedeni de yayaların korunması, kent içi yollarda yaralanma ve ölümlerin yok edilmesi, güvenli ve huzurlu bir kent yaşamı için, araçların hız sınırlamasının üzerinde seyretmelerinin önlenmesi.
Şerit genişlikleri ne kadar artırılırsa, yollar ne kadar genişletilirse hız da bununla doğru orantılı artar. Biz yol şerit genişliğini maksimum değer olan 3,20 değil, 3,25-3,50 m. olarak alıyoruz.
Özetle; daraltıldığı düşünülen yollarımızda şerit genişliği aslında bir Avrupa kentindekinden daha geniş. Nilüfer’deki tüm yollarda yol kenarı sığınma cepleri oluşturup park olanağı sağlamaya özen gösteriyoruz ki, trafik akarken duran bir araç bu akışı engellemesin.”

Nilüfer Bld. Basın Bürosu

50 metrelik bir kaldırım

“Bursa turizmini ilgilendiren bir sorun var. Çünkü turizm yatırımlarının olduğu bölge:
Mihraplı Köprüsü’nden, Akademik Odalar’a döndükten sonra, Sheraton-Crowne Plaza oteller arası, Helitaksi yanından geçen çevre sakinleri, turistler çamurdan yürüyemiyorlar..
Elli metrelik bir yol burası ama kaldırım yok. Doğrusu turistik bir yer haline gelen bölgeye bu hiç yakışmıyor.
Belediyemiz elli metrelik kaldırım yapamaz mı acaba?.”Çevre sakinleri

Alo,burası Osmangazi

ATLAR:- “16.4. 2014’te ‘Başıboş atlardan bıktık usandık’ başlıklı okur şikayetine yanıt:
Söz konusu bölgedeki denetimlerde mevcut yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü yetki ve sorumluluk çerçevesinde saptanan her tür olumsuzluğa ve suç teşkil eden eylemlere gereken yaptırımlar uygulanıyor.
Yunuseli ve Güneştepe Mah.’mizdeki göçlere ait çadır, baraka ve atlar yasa ve yönetmelik gereği diğer birimlere yapılan müşterek çalışma ile muhtelif zamanlarda bulundukları yerden kaldırılıyor.
Ayrıca 24.4. 2014’te Osmangazi Kaymakamlığı İlçe Emniyet Md.’ne konu hakkında tekrar müşterek çalışma yapılabilmesi için Zabıta Md.’müzce başvurulmuştur..
HHH
BANK:- “18.4. 2014’te ‘Osmangazi dikkat bank çökebilir’ başlıklı okur şikayeti üzerine Park ve Bahçeler Md.’müz kırık bankı yerinden alarak yeni bank montajını yapmıştır.
Konulara duyarlı okurlarınıza ve size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.