Hava Durumu

Yaya yolumuz özel otopark mı?

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2015 07:38
“Yıldırım, Arabayatağı Mh.’nde bir mobilya mağazası kaldırımları resmen işgal ediyor. 
Bu yüzden (bat-çık üstü) sağ şerit de işgal edilince komşu esnaf ve yayaların can güvenliği kalmıyor. Başvurular yaptık ama değişen bir şey olmadı.

Yayaların can güvenliklerini sağlamak için o yolda birilerinin illa ezilmesi, ölmesi mi gerek?. Böyle bir olay sonrası mı tedbir alınacak?
Ayrıca, defalarca ALO 155’i aramamıza rağmen trafik ekipleri olay yerine saatler sonra geldiklerinde o yol bomboş olmakta. Görevli ekipler acaba buraya gelmek için Ankara yolu cadde üstünün boş olmasını mı bekliyor?.
Konu hakkında gereken incelemenin yapılmasını ve kaldırımların sadece yayalara özgü kalması için görevli kişilerin yeterli şekilde ilgilenmelerini diliyor, soruna artık çözüm bekliyoruz. “ - 
Çevre sakinleri

***

BEBEĞİMİZ MECBUREN ANNEANNESİNDE


“Altıparmak’taki bazı kafe ve barların gürültü kirliliğine önlem alınmıyor.  Turizm belgeli bazı mekanlar gece 4’lere dek yüksek sesle canlı müzik yapıyor. Bu mekanlar Kaymakamlık’tan başlayıp Çatalfırın’a kadar caddenin alt ve üst sokaklarında var. Çevre de çok rahatsız. Hasta ve bebekler var ama mekan sahipleri umursamıyor. Son şikayetimize Osmangazi Bld.’nden gelen mesajda ‘mekanın 2 yıllık Turizm İşletme belgesi var. Gittiğimizde canlı muzik yapılmıyordu’ cevabı aldık. Her gün 04’e kadar müzik hayatımızı mahvediyor.
Bu mekanların gürültüsünden 3 aylık bebeğimizi uyutamıyoruz ve anneannesine gönderdik. Lütfen insaf.”
Çevre sakini bir okur

***

K.KUMLA VE SAĞLIK OCAĞI


“Yaz ayları K. Kumla’da rahatsızlanınca veya sürekli ilaçlarımızı yazdırmak için K.Kumla Sağlık Ocağı’na gidince doktorun canı isterse muayene ediyor, ilaç yazıyor, canı istemezse ‘biz bakamıyoruz’ veya ‘sistem bozuk, kendi mahallenizdeki sağlık ocağına veya Bursa’ya, Gemlik Hastanesi’ne gidin’ deniyor.
Son gittiğimde bakmayacakları söylendi kapı yüzümüze kapandı. Oysa bizden önceki İstanbullu bayan muayene oldu. Daha önce anneme ilaç yazıldı, bu kez yazmadılar.  Şikayetler çok.
Türkiye’de nerede olursan ol her sağlık ocağı ve hastanede muayene olabileceğimiz söylenmişti. Yanlış mı biliyoruz yoksa keyfi uygulama mı var?. Yanıt bekliyorum.”                                                                                                        
Arzu ACAR

*** 

RANTA FEDA EDİLMEYEN BİR BURSA


“BURSARAY, UÜ İstasyonu fakültelere uzak diye önlem alındı dendi. Açıldığında 35/u, 0 TL. 4/g ise 20.30 kuruş civarı ücret alıyordu. Şimdi her iki hat 1.TL’ye yakın. Yeni stada bağlantı yolu olacak dendi, yapılmadı. 

Mudanya’da orman yangını oldu. Ağaçlandırma yapılacak deniyor ama göreceğiz. 
‘Yeşil alan’ tabelası asılı yerler çok yerde restoran oldu. Bir tek Merinos park oldu. Şimdi Mudanya yangın bölgesini izlemeliyiz. Yeniden orman olmasını istiyoruz oranın.  Ranta feda edilmeyen bir Bursa’da yaşama dileğiyle.” 
Özgür ER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.