Hava Durumu

Yeni İl Kültür Müdürü ve Atatürk Evi Müzesi

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2015 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 08:10
Çok uzun süredir Bursa İl Kültür Müdürlüğü’ne bir atama yapılmaması üzüntü yaratıyordu.
Tarihi, turistik ve kültürel değerlere sahip Bursamız’ın İl Kültür Müdürlüğü’ne nihayet genç, dinamik ve başarılı bir yönetici olan Dr. Abdullah Damar atandı.
Hafta başında göreve başlayan Dr. Damar, Bursa’da çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı, Yıldırım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü yapmış, daha sonra da Afyonkarahisar’a atanarak bir yükseköğretim kurumunda dekan yardımcılığı yapmıştı.
Bursa’daki görev yıllarında başarılı çalışmalarıyla tanınan Dr.Damar, hafta başında İl Kültür Müdürlüğü’ndeki görevine başlarken ilginç bir durum da oluştu..
Köşemizin devamlı okurları anımsayacaktır; Çelikpalas Oteli yanındaki Atatürk Evi Müzesi önündeki duvarlar, Atamıza ait posterler ve aydınlatma donanımı hakkındaki olumsuzlukları yansıtan okur şikayetlerini bu köşede çok yazdım. 
Aydınlatma donanımı sallanıyor ve düşmek üzereydi. Duvarların da elden geçirilmesi gerekiyordu.
Yeni İl Kültür Müdürü Dr.Damar Bursa’da göreve başlamadan iki gün önce tüm bu eksikler tamamlandı. Duvarlar tekrar boyandı, aydınlatma donanımı onarıldı.
Yani, yeni İl Kültür Müdürü gelmeden rüzgarı bile yetti bu çalışmalar için.
Haydi hayırlısı..
Dilerim kültürel etkinliklerde kentimiz yeni bir maratona başlar. Özellikle de AVP Devlet Tiyatrosu önündeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde eskiden olduğu gibi önemli sergiler ve diğer sanat etkinliklerini yine görürüz.


Dr. Damar’a kolaylıklar diliyorum.

Çocuk parkı ve kreşi ne oldu?

“Hürriyet Cad.’nden Esentepe Kavşağı’na çıkarken sol tarafta bulunan Evke binaları yanında bulunan arsanın bir kısmı Osmangazi Bld.’ne hibe edilmişti.
Hibe edilen yere Osmangazi Bld.’nce çocuk parkı ve bir çocuk kreşi yaptırılacaktı. Ama aradan yıllar geçti. Bu konuda en küçük bir gelişme olmadı. 
Burası şimdi çöplük dökülen bir yer halinde. Uzamış otlar içinde de kaderini bekliyor.
Çocuk kreşi ve parkı yapılacak yer belki unutulmuştur diye belediye ilgililerine hatırlatmak istiyoruz.”  Çevre sakinleri

Küçükkumla’ya ulaşım sorunu

“Gemlik ve Küçükkumla ulaşımı şikayetleri bitmiyor. Belediye ise suskunluğunu koruyor. 
İnternette bulabileceğimiz kalkış saati bilgilerini paylaşmayı ‘cevap verme’ olarak kabul etmiyorum. 
Mesela bu araçlarda geçen yıl yolculara ‘65 yaş üstü kartı geçmez’ yazıyordu, bu gücü nereden bulundu?. 
Hizmet kalitesiz diye yakınmalar da çok kişinin dilinde. Veya belediyenin Küçükkumla’dan kendi araçlarını neden çekti sorusuna cevap yok?. 
Halk otobüsleri düzensiz. Bu kadar şikayetler neden dikkate alınmaz?” 
Özgür ER

Şemsiyeli Kız’ın kırık şemsiyesi

“11 Haziran Perşembe günü Cumhuriyet Caddesi’ne gittim. Cadde girişindeki ‘Şemsiyeli Kız’ heykeli yine bazı kişilerin hedefi olmuş. Şemsiyesi kırılmış. Sonra bunu beyaz bir madde ile yapıştırmışlar. Çok çirkin olmuş. Suyu akmıyordu.
Caddedeki ızgaralar da onarılıp kenarlarına demir çubuklar dikilmiş. Bazıları yerlerinden çıkmış, eğilmiş. Yayalar için tehlikeli. Ana caddedeki yayalar için bu tehlike önlenmeli.” Binnur KAYMAKÇILAR

TEŞEKKÜR PANOSU

Bu derdimize kim eğildiyse

“8 Haziran’da şikayetimizi yazdınız, sorun giderildi.
Mevzu; Yeniceabat Mah.’ndeki BTSO Okulları arka duvarlarındaki demir korkulukların bazı öğrencilerce yerinden kopartılması ve buradan da kiraz-erik bahçelerimize girmeleriydi.
Okul yöneticilerine yaptığımız şikayetler ses getirmemişti. Bu yüzden ağaçlarımızda kiraz-erik kalmadı. Ağaç dallarını da kırmışlardı.
Yazımız yayınlanınca kırık demirler hemen onarıldı. Derdimize kim eğildiyse teşekkürler.”
İsmail UYSAL
ve komşuları





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.