Hava Durumu

Yeşil Bursamız beton Bursa oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 07:38

"Stadyum caddesi üzerinde ikamet etmekteyim 6 Haziran 2018 Çarşamba günü sabahı Stadyum Caddemiz üzerindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası karşısındaki orta refüjdeki üç adet ve en az otuz senelik bir geçmişe sahip ağaçlarımızı fotoğrafta görüldüğü gibi kesilmiş olarak görünce çok üzüldüm.
Kesilen ağaçlardan geriye kalan talaşlar dahi gayet belirgin bir şekilde gözüküyordu..
Bunun sorumlusu kimlerdir?. Merak ediyorum. Çünkü bu ağaçlarımız kurumuş değildi ve gayet sağlıklı bir şekildeydi.
Yıllardan beri Yeşil Bursa olarak ünlenen şehrimizde yeşili ve ağaçları böyle mi koruyacağız?..
Böylesi duyarsız yaklaşımlar yüzünden Yeşil Bursamız ne yazık ki beton Bursa oldu ve olmaya devam ediyor!.
Ayrıca, dikkatleri çekmesin, kimseler görmesin denilerek ağaç kesimleri gece çok geç saatlerde yapılıyor.
Yazık, günah.. Sayın yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yürüyüş yolunda masa sandalyeler

"Osmangazi ilçesi, Kanalboyu semtinde oturuyorum.
Sayın Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde yapılan Kanalboyu yürüyüş alanı biz semt sakinleri için çok güzel olmuştu.
Yaz akşamları aileler çıkıyor ve burayı kullanıyordu. Sayın Belediye Başkanı Mustafa Dündar döneminde burası nedense kendi haline terk edildi. Cadde boyunda iş yerleri bulunan 'bazı' esnaf buralara ekili yeşillikleri kurutarak veya keserek masa-sandalye koymaya başladı.
Örneğin, kahvehane yürüyüş yoluna da masa koyuyor ve sahipleniyor burayı. Masa-sandalye konunca burada oturanlar oluyor..
Eskiden kadınlar burada rahat rahat gezerken şimdi burda oturanların yüzünden rahatsız oluyorlar.
Osmangazi Belediyemiz'in Kanalboyu yürüyüş alanına tekrar el atmasını ve kuruyan yerlere yeniden yeşil bitkiler dikip onarmasını hatta mümkünse dikenli bir bitki çeşidi kullanmasını istiyoruz.
Kanalboyu biz vatandaşındır.. Dikkatlere sunarız.
Saygılarımla." - Aziz ÇINAR

Aman yangın çıkmasın!..

"Nilüfer ilçesi, 19 Mayıs Mah.'nde Özlüce Anadolu Lisesi ve Nurettin Topçu İmam Hatip Lisesi arasındaki Şanlı Cad.'de bulunan ada dönerli kavşağın ortasındaki yeşil alan gönderdiğim fotoğrafta görüldügü gibi içler acısı bir manzara yansıtıyor.
Kurumuş ve uzayıp kalmış sapsarı otların temizlenmesi ve kavşağın tekrar ele alınarak yeşillendirilmesi gerek. Yoksa bir sigara atılsa yangın çıkacak.
Gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü yetkililerinden bu alanın güzel bir şekilde yeşillendirilmesini rica ediyor, saygı sunuyoruz." - Veysel SÖNMEZ

LİMAK'ın gönüllü Çevre Koruma Timi

Limak Uludağ Elektrik'in gönüllü Çevre Koruma Timi "Dünyayı Koru" sloganıyla Küreklidere Şelalesi'nde temizlik yaptı. Şirket bünyesindeki gönüllü tim, toplumda farkındalık yaratarak, tarihi ve doğal güzellikleri koruma amacında.
Şelale civarında piknik yapanların atık ve çöp yığınlarını titizlikle temizleyerek, doğa harikası Küreklidere Şelalesi'nin güzel ve ferah görünüme kazandırılmasını sağlayan timin çalışması övgüyle karşılandı.
Çevrenin ve ekolojik dengenin korunması ve çevre kirliliğini önleme konusunda farkındalık yaratarak seslerini duyurmak isteyen Çevre Koruma Timi, ülkenin doğa harikalarıyla dolu olup çevre korunmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Aydınlığa kavuştuk

"Osmangazi, Yeniceabat Mahallesi, köy meydanı karşısındaki sokağımız uzun zamandan beri karanlıklar içinde kalıyordu.
ULUDAĞ Elektrik Kurumu ilgili birimlerine yaptığımız başvuru üzerine sokağımıza bir aydınlatma direği konuldu ve geceleri tehlikeler yaratan sokağımız nihayet aydınlığa kavuşarak sorunumuz bitti.
Sorunumuza eğilip ilgi gösteren ve çalışarak bizleri aydınlığa kavuşturan yetkililere açık teşekkürlerimizi sunarız." - Mahalle sakinleri

Neredesin BUSKİ?

"Ovaakça Merkez Mahallesi, Öz Sokak'taki eczane önünde iki ay kadar önce kanal kazısı yapıldı.
BUSKİ'nin müteahhit firması kazılan yolda gerekli asfalt yama onarımı yapmadı ve yol o şekilde bırakıldı.
Burada dağılan kum ve çakıllar her açıdan tehlike yaratmakta ve yağışlarda çamur, ve daha sonra toz bulutlarına neden oluyor.
BUSKİ'ye sorunu çok ilettik. Sonuç alamadık.
Gerekli onarımın acilen yapılmasını rica ediyoruz." - Sokak sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.