Hava Durumu

Yeşil caddelerimiz ve yeşil sokaklar projesi

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2018 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 07:28

"Geçenlerde doğup büyüdüğüm Eskişehir'e gittim. Cadde ve sokaklara o kadar çok ıhlamur fidanı dikilmiş ve bunlar da kocaman ağaçlar olmuş ki mis gibi kokusu tüm şehri kaplıyordu.
Bursa'daki İstanbul Cad.'nde top akasyalar ise güzelliklerini kaybediyor ve kent, hızla betonlaşırken Eskişehir'in her geçen gün çok daha güzelleştiği ve yeşillendiği ortada. İnanın Eskişehir'i istemeyerek de olsa kıskandım.
Daha yeşil şehirler oluşması adına 'Millet Bahçeleri' yapılması gündemde. 'Millet Kıraathanesi' fikri de İstanbul Zeytinburnu Bld.'nin uygulamasıyla yaygınlaşmaya başladı.
Ben Bursa'nın tarihi ve kültürüyle, doğal güzellikleriyle Türkiye'ye örnek olacak projeler geliştirmesi gerektiği inancındayım.
Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Bld. Orman Bakanlığı'yla işbirliği yapıp her yıl en az 15-20 bin ıhlamur fidanı dikecek şekilde 5 yıllık bir programla Bursa genelinde uygun durumdaki cadde ve sokakları ıhlamur ağaçları ile donatabilir. Bu ağaçların sulanması için kaynak da her gün hovardaca kirletilen sokak ve parkları temizlemek için canla-başla çalışan personelin bir kısmı kaydırılarak yapılabilir.
Bakarsınız bu proje çok başarılı olur, beğenilir ve 2019 yerel belediye seçimlerinde 'Yeşil sokak ve caddeler' de seçim vaatleri arasına alınıp tüm ülkemize örnek proje olarak sunulur.
Terminal, şehir giriş-çıkışları, ana ve ara sokaklar başta olmak üzere tüm boş alanların ve kupkuru görünümleri ile yürekleri parçalayan okullar ve hatta üniversite kampüslerine binlerce ıhlamur ağacı dikilirse çevresi gibi şehir merkezi de yemyeşil bir Bursa'da yaşamanın ayrıcalığını biricik yavrularımız yaşayabilir. Saygıyla dikkate sunarım."
Elek. Mühendisi İmdat GENCER

Alo, burası Büyükşehir
ÜNİVERSİTE HATTI

"31.05.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi 'Vatandaş Hattı' sayfanızda yayınlanan 'Sınav günleri için Burulaş'a bir rica' başlıklı konu Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
BursaRay'da günlük ortalama hafta içi 280.000 yolcu taşınmakta olup, bunun büyük bir çoğunluğu yoğun saatlerde sisteme giriş yapmaktadır. Özellikle hafta içi sabah yoğun olan 07:30 - 08:30 saatleri arasında Üniversite istikametine giden yolcularımızın sayısı Emek istikametine gidenlerden oldukça fazladır.
Bu durum Üniversite yönündeki tren seferlerinde yoğunluğa neden olmaktadır. Sabah yoğun saatlerde BursaRay tüm araçlarıyla tam kapasite hizmet vermekte olup, Üniversite istikametine ilave olarak 4 adet ek sefer konularak trenlerin yoğunlukları azaltılmaktadır.
BURULAŞ elindeki kaynakları en doğru şekilde kullanarak yolculara en iyi şekilde hizmet verebilmek için, değişen yolcu hareketlerini sürekli olarak izlemekte ve buna bağlı olarak işletme senaryolarını sürekli güncellemektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

Alo, burası Osmangazi
KANALBOYU BÜYÜKŞEHİR'İN

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 08 Haziran 2018 tarihli sayısındaki sayfanızda 'Yürüyüş Yolunda Masa Sandalyeler' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Bahse konu olan Osmangazi ilçesi, Kanalboyu Caddesi'ndeki alan işgaline ilişkin konu, ilgili ekiplerimizce tetkik edildi. Yapılan araştırmaya göre bahse konu olan alan, ana arter olduğundan gerekli denetimlerin yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne bilgi verilmiştir.
Ayrıca Kanalboyu Caddesi yeşil alan düzenlemesinde kullanım yoğunluğundan dolayı her yıl zarar verilen bitkiler, ilgili ekiplerimizce yenileniyor. Alandaki bitki biçme işleri de program dahilinde yapılarak kullanım sürekliliği sağlanıyor. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü

TEŞEKKÜR PANOSU
Begüm Sokak'ta sorun bitti!..
"Nilüfer ilçemizdeki Begüm Sokak ve çevresindeki yol kenarları uzamış kalmış ve çevreyi kaplamış otların daha da büyümesi ile her türlü haşerata açık durumda idi.
Bazı komşularımız burada otların arasından yılan bile görüldüğünü söylemişlerdi.
Sorunu Nilüfer Belediyemiz'e ilettik ve gerekli olan temizlik hemen yapıldı, otlar kesildi sorun kalmadı..
Belediyemiz'e çok teşekkürler ederiz."
Nuray AKIN ve komşuları

Kazalar yaşanmadan
"Mudanya ilçesi, Güzelyalı yolunda son bir kilometredeki yol ortasında bulunan beton bariyerler daha önceden meydana gelmiş olan kazalar nedeniyle yerlerinden oynamış, bazıları da neredeyse bir metre civarında ana yola girmiş durumda öylece duruyor.
Sayın yetkililer bu durumu nasıl bir sorumsuzlukla göremiyor anlaşılır gibi değil?. Bu olumsuzluğun yeni bazı kazalara yol açmaması için konuyu sayfanızdan ilgililere aktarırsanız bir vatandaş olarak memnun olacağım. Saygılarımla.."
Mehmet IŞIKSEVER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.