Hava Durumu

Yeşil denizimiz: Uludağ

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2017 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 07:26

Huzur veren güzel bir fotoğrafla mutlu pazarlar değerli okurlar.
Kış sezonuna merhaba demeye hazırlandığımız şu günlerde yavaş yavaş beyaz gelinliğini giymeye hazırlanan bu görüntü Uludağ'dan.
Bursa'nın simgelerinden biri olan ve sessiz, sakin, yemyeşil ortamını yansıtan bu kareyi, sanatsever okurum Dilek Köseoğlu deklanşörüne basıp kamerasına hepsetmiş ve sonra da köşemize ulaştırmış. Teşekkürler.
Fotoğrafı inceleyince aklıma Uludağ ile ilgili çeşitli dizeler geldi. Örneğin, Bursalı diş hekimi ve şair-güfte yazarı rahmetli Ayten Uğuralp bir şiirindeki son dörtlükte şöyle diyor:
"Hangi diyar bu kadar gururlu ve esrarlı/ Uludağ asırlardır Marmara'yla nişanlı/ Yeşilliği hülyalı, insanları sevdalı/ Benim şehrim bu diye Allahım'a şükrettim.."
Osmangazi eski Kaymakamı, avukat Ferhat Baştürk ise kısacık şiirinde Uludağ'a farklı bir pencereden bakıyor ve:
"Tarih ile doğa/ Kucak kucağa/ Bursa'nın üzerinde/ Yeşil beyaz/ Taçtır Uludağ" diyerek duygularını paylaşıyor.
Evet, Bursa'nın simgeleri arasında önde olan Uludağımız için ne yazılsa, ne çizilse azdır. Yeşil deniz Uludağımız'a değer verip sahip çıkalım..

En büyük bayram CUMHURİYET

Büyük önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının yurdumuzu düşmanlardan kurtardıktan sonra ilan ettikleri Cumhuriyetimiz bugün 94. yaşını kutluyor.
En büyük bayramımız kutlu olsun.
Başta devrimlerin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Işıklar içinde olsunlar.. ERDAL ÖZDÜR

Bakın şu şirinlere

Yıldırım Bld. kukla yapım kursları düzenledi.

Adile Naşit Tiyatrosu'nda her cumartesi düzenlenen eğitimlerde özellikle çocukların kendilerini TV ve bilgisayar bağımlılığından kurtaracak, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak ve el becerilerini geliştirmelerine artı değer yansıtacak eğitimler var.
Her cumartesi 13.30-15.00 saatleri arasında 6-18 yaş grubuna, 15.00-16.30 saatleri arasında 18 yaş üzeri Yıldırımlılar'a kukla yapım tekniklerini uzman eğitmen Ata Yıldırım öğretiyor.
Kukla parçalarını boyayıp parçaları birleştiren minikler, kendi kuklalarını yaparak keyifli zaman geçiriyor. Çocuklarının el becerilerini geliştirerek yeteneklerini keşfetmesini ve kendi kuklasını yapmasını isteyen veliler ile kukla yapımını öğrenmek isteyen her yaştan Yıldırımlı, Adile Naşit Tiyatrosu ve Barış Manço Kültür Merkezi'ne giderek kurslara kayıt yaptırabilirler.

Başkan Bozbey halay başı oldu

"Nilüfer Bld. Halk Dansları Topluluğu, yeni sezonu açtı. Her yaş grubundan toplam 250 kişi, haftanın 5 günü, 5 ayrı grupta dans eğitimi alacak.

Renkli görüntülere sahne olan açılışta Nilüfer Bld.Bşk. Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey ve eğitmenler katılımcılarla damat halayı çektiler.
Eğitimler, Altınşehir Gençlik Merkezi'nde haftanın beş günü verilecek. İşte o açılış töreninden güzel, neşeli, coşkulu bir görüntü.

Yeni çıkan bir kitap

'BİR YUDUM İNSAN':- Gazeteci, yazar ve televizyon yapımcısı Nebil Özgentürk'ün
Karakarga Yayınevi tarafından çıkan son kitabı 'Bir Yudum İnsan'da değişik meslek ve kesimlerden ilginç çalışmalar yapan kişilerin öyküleri anlatılıyor.
Saatli Maarif Takvimi'ni hazırlamak için uzun yıllar emek veren Münije Hanım, dünya klasiklerinden elli iki romanı Türkçe'ye çeviren Nesrin Altınova ile ünlü romancı Rıfat Ilgaz'ın ve daha nice ismin portreleri bu ilginç kitapta.

Pazar neşesi

KODLAMA:- Spor muhabiri Dursun maç haberini telefonla gazetesine yazdırırken, hatlardaki arıza nedeniyle Trabzonspor sözcüğünü kodlamaya başlamış:
"Trabzon'un T'si, Trabzon'un, R'si, Trabzon'un A'sı, Trabzon'un B'si.."
Spor müdürü adeta isyan etmiş ve:
"Dursun, sen ne diyorsun yahu? Ne biçim kodlama bu böyle?.." diye tepki gösterince Dursun sözünü kesmiş ve kendini şöyle savunmuş:
"Trabzon'da ha bu harfler yok midur müdürüm?.." (Teşekkürler Cüneyt SADIK)

Güzel sözler

"Üşüyen birine rastladığımızda ona bir ceket giydirirken üzerini örttüğümüz aslında kendi vicdanımızdır.
Bana okuduğun kitapların en güzeli hangisi derseniz, söyleyeyim: Annem'dir.." Abraham LINCOLN
"Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım." Herman Melville
"Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir." Madama de Stael
"Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür." Oscar Wilde (Derleyen Kemal YAREN'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.