Hava Durumu

Yıkılıp, tehlike yaratabilir

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 07:09

"Nilüfer ilçesi sakiniyim..
Bölgemizdeki Konak Caddesi ile Beşevler Caddemiz'in birleştiği bolgede yer alan ve uzun zamandan bu yana gerekli olan onarımların yapılması beklenen konularda sayın yetkililerin dikkatlerini çekmek istiyorum.
Bazı aksaklıklar şu şekilde:
Gönderdiğim fotoğrafta net bir şekilde görülen demir parmaklıkların ortasında yer alan bu merdivenlerin hali ortada.


Ayrıca; diğer fotoğrafta yer alan demir parmaklıklar ise oldukça bakımsız bir hale dönüşmüş ve parmaklık demirlerinin sağlamlığı tedirgin edici boyutta..
Çünkü bazı bağlantı noktalari betonun dışında kalmış.. Her an parmaklıkların yıkılma ve tehlike yaratma olasılığı var. Gerekli ilgi ve onarımların kısa zamanda yapılacağını umuyoruz.
Saygılarımızla.. " - Çevre sakinleri adına Koray ÖZER

O GÜZEL ÖRDEKLER ŞİMDİ NEREDELER?..

"Büyük bir özenle yapılan bölgemizdeki Mihraplı Parkımız'da dere içinde yüzen ve çevreye güzel bir ambians kazandıran sürü halinde yüzlerce ördek vardı.
Geçenlerde arkadaşlarımızla bu parka gezmeye gittik. Dere içinde yüzen ördek sürüsünden eser kalmamış. Ördekler az bir kısmı sadece çayhanlerin önündeki göletlerde dolaşıyordu.
Mihraplı Park'ta gezerken dere kenarından ördeklere simit, ekmek atıyor ve onlar da yanımıza geliyordu. Çok sevimli şeylerdi..
Geçen pazar günü, derede dolaşan hiçbir ördek kalmadığını görünce doğrusu çok üzüldük.
Bu ördeklere ne oldu?. Birileri mi aldı, götürdü. Nereye gittiler. Doğrusu merak ediyor ve sayın yetkililerden yanıt bekliyoruz.
Saygılarımızla.."
Neşe TORUN ve
arkadaşları

ALO, BURASI NİLÜFER

O PARK BÜYÜKŞEHİR'İN:- 12 Mart 2019 tarihli gazetenizdeki köşenizde okurunuz Mualla Y. ve çevre sakinleri imzasıyla yayınlanan; çöp kutularının ilave edilmesi konusunda 'Güzel parkımıza yazık olmasın" başlıklı uyarı yazısı üzerine kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.
Bahse konu Çamlıca Parkı, Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır.
Kurum olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtir, duyarlı vatandaşlarımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz."
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

'DAHA FAZLA SANAT'

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu'nın "Emekçi Kadın" Yağlı Boya Resim Sergisi BAOB Fuaye Alanı'nda büyük ilgi ve beğeni topluyor.
Serginin açılış konuşmasını MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli yaptı. Konuşmasına, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kökeninde kadın işçilerin 19. yüzyılda düşük ücretlere, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı haklı isyanları, özel olarak da 8 Mart 1857 tarihinde 40 bin dokuma işçisi kadının daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için başlattığı mücadele bulunmaktadır. Aradan geçen zamana karşın kadınlar üzerindeki sömürü ve baskı artarak sürmekte, kadınların her alandaki eşitlik ve özgürlük mücadeleleri de büyüyerek devam etmektedir" dedi. Düşünceli, daha sonra "Her 8 Mart'ta olduğu gibi, bugün de günün anlam ve önemine ilişkin olarak ve "Daha Fazla Sanat" anlayışı ile Şubemiz Nilüfer Ana Sanat Grubumuzu tarafından hazırlanan "Emekçi Kadın" yağlıboya resim sergisi 20 Mart'a kadar BAOB Fuaye Alanı'nda gösterime açık olacak" açıklamasını yaptı.
Nilüfer Ana Sanat Grubu'nun tamamı kadınlardan oluşması, düzenli olarak 8 Mart'ta "Emekçi Kadın", 1 Mayıs'ta "Emek", 1 Eylül'de "Barış" 29 Ekim'de "Cumhuriyet" temalı yağlıboya resim sergileri ile çok önemli bir geleneği de sürdürüyor.
Sergide;, Sevtap Sivri, Neşe Demiröz, Gülhan Güldalı Arslan, Belma Yalçın, Fulya Bilgiç, Elif Can, Canan Koç, Zerrin Taysever, Esma Gümüş'ün eserleri yer alıyor.

YILDIRIM'DA SUL KESİLECEK

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi Arabayatağı, Vakıf, Yunus Emre, Vatan, Samanlı mahalleleri ve civarında 30 Mart 2019 tarihine kadar, 08:00 - 18:00 saatleri arasında zaman zaman ve kısa süreli su kesintileri yapılacak.
Okurlarımı önlem almaları için uyarırım.

RÖGARLAR TIKALI SULAR GERİ TEPİYOR

Nilüfer ilçesi, Özlüce bölgesi, 29 Ekim Mahallesi 503.Sokakta bulunan Onur sitesi sakinleriyiz.
Sokağımızda bulunan rögarlar tamamen tıkalı olduğu için kullanılan sular gitmiyor ve pis sular dışarı taştığı gibi evlerin alt katlarına da geri geliyor.
Durumu, anlatmak ve gerekli onarımın yapılması için iki gündür BUSKİ'yi telefonla arıyoruz ama yanıt alamıyoruz.
İlgililerin dikkatine sunarız. Saygılarımla.."

Nurettin ASLAN
site yöneticisi

TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı..
Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rahatsızlığı sırasında "Beni Türk hekimlerine emanet edin" dediği tüm tıp mensupları ve sağlık çalışanlarının bayramlarını içtenlikle kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk, başarı ve kolaylıklar diliyorum. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.