Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nin hemen önü!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2012 09:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2012 09:23
"Görevde 6. yılını doldurmak üzere olan Yıldırım Belediye Başkanı Sayın Özgen Keskin Bey hemen her mahallede, köşe başlarına 'şunları şunları yaptık' şeklinde duyurular astırıyor.
Peki her gün makamına giderken Belediye binası önündeki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'ndan hiç mi geçmiyor acaba?
Ekte fotoğraflarını yolladığım yer Yıldırım Belediye Binası'nın hemen önündeki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı.
Görüldüğü gibi meydan zeminini oluşturan yer döşeme malzemelerinin hemen hemen pek çoğu kırık dökük haldedir.
Bu tabloyu yaklaşık 4-5 yıldır görmekteyim. Belediye binasının hemen yanında olduğumdan dolayı o meydanı aktif olarak kullanan birisiyim.
Bu döşemelerin bu kadar kolay kırılmasının sebebi kullanılan malzemenin kötülüğü mü, yoksa o yolu kullananlar mı; bilemiyorum?.
Ancak ne olursa olsun belediye binasının hemen önü bu şekilde olmamalı. Yetkililer o bölgeyi daha sağlam bir malzemeyle ya da farklı bir şekilde düzenlemelidir.
Bu ve benzeri tablolara ilçemizde bir çok mahalle arasında asfaltta oluşan olumsuzluklarda da görebilmekteyiz.
Saygılarımla dikkatlere sunarım.." -
K.K



Nilüfer Belediyesi'nin dikkatine

"Nilüfer ilçemizdeki Ataevler Mahallesi'nde bulunan PTT şubesinden Ulaşımcılar Sitesi yönüne doğru gidişte ada dönüşü sağlayan çok hareketli bir kavşak var.
Bu kavşağın çevresi ve yola yakın konumlu yerler çok bozuk.
Ayrıca; yine Nilüfer'de Ali Rıza Bey Caddesi'nden pazaryerine inişte yol kenarındaki trafik levhalarından birinin vidası kopmuş ve ters dönmüş. Çok garip ve gülünç görüntüde.
Diğer bir konu, Yılmaz Akkılıç Caddesi başında yeni açılan Akuğur Market önünde sürücüleri dört yol ağzı kavşağına yaklaştığına dair uyaran trafik levhası da yerinden sökülüp karşıdaki çimlerin üzerine atılmıştı.
Bir hafta sonra oradan geçerken dikkatle baktım; levha yok olmuş gitmiş.
Dimdik bir rampa başında hem de tehlikeli bir dört yol ağzını işaret eden levha yok orada.
Yetkililerin konuya hassasiyetle eğilmesini rica ederim."
Mümtaz YILMAZ/ Müh.


Cep telefonumu değiştirsinler

"Medya Market'in geçen yıl yapmış olduğu kampanya kapsamında 3600 SLIDE 355222035825737 meil numaralı Nokia telefon aldım. Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen 4 kez servise götürdüm. En son götürdüğümde hafıza kartım çalışıyordu. Aldıktan sonra çalışmadığını fark ettim. Tüketici haklarına göre 4 kez servise giden bir ürün yenisiyle değiştirilir diye biliyoruz. Servise değiştirilmesi talebinde bulunduğumda ilgi gösterilmedi.
Mağduriyetimi gidermek için NOKİA müşteri hizmetlerini aradığımızda da servis tarafından arızanın giderileceği söylendi. Fakat arızanın giderilmesi yerine değişimini istiyorum.. Çünkü servisten aldıktan kısa bir süre sonra da aynı arıza devam edecektir.                    
Ersin ULU


Mısır patlar gibi

"İpekçioğlu Çıkmaz Sokak'taki Optik Donanım Mağazası önündeki zemine döşenen taşlar maalesef kısa bir süreç içinde mısır patlar gibi dağıldı ve bu hale geldi. Hepsi dağılmadan gereken çalışmanın ivedilikle yapılmasını dileriz."      
Çevre sakinleri


UEDAŞ'tan açıklama

"20.12.2011 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan 'Elektrik kesintileri bıktırıyor' başlıklı okur yakınması tarafımızca incelenmiştir.
Söz konusu bölgede oluşan elektrik kesintilerinin mahalle trafolarımızı besleyen yüksek gerilim kablolarının koparılması sonucu arızalanması ve 16.12.2011 tarihinde Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler mahallelelerinin semt trafolarında yapılan bakım-onarım çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi yapılmıştır. Yapılan bakım onarım çalışmaları 48 saat önceden www.uedas.com.tr web sitemizde yayınlanmaktadır.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla..
Mesut EFE/ Gnl.Md.Yrdm. (Dağıtım hizmetleri)



SORUN BiTTi

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki 04 Ocak 2012 tarihli köşenizde "Merdivenlerden yuvarlanmadan!" ve "Risk taşıyor" başlıklı okur şikayetlerinde Maksem semtinde bulunan merdivenler ve Çekirge Mahallesi Bağlan Caddesi'ndeki yol sorunlarına yer veriyorsunuz.
Maksem Mahallesi, Maksem Cami arasında bulunan merdiven basamakları Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince incelenmiş olup, söz konusu yerdeki tamiratlar yapılmıştır.
Çekirge Mahallesi, Bağlan Caddesi'nde ise yol üzerinde meydana gelen göçük, asfalt yama ekiplerinin çalışması ile giderilmiştir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.




Sallabaş köprüsü!

"Gemlik, Küçükkumla'daki sahil yolunda bulunan tehlikeli bir köprü için gönderdiğim uyarı yazımı 11.10.2011'de yayınladınız. Teşekkürler.
Aradan 3 ay gibi bir zaman geçti ama Büyükşehir ve Gemlik belediyeleri bu konuda olumlu bir çalışma yapmadı.
Gazetenizdeki köşeniz kanalıyla tekrar ilgililere hatırlatıyorum. Küçükkumla sahilinde yayaların gelip geçtiği teneke-sac gibi malzemeyle yapılan köprüden araçlar da geçtiği için yamulmuş durumda ve bağlantı yerleri de kopuk vaziyette..
Bu yüzden bölge sakinleri olarak bu köprüye 'sallabaş köprü' diyoruz. Çünkü yaya geçişlerinde her adım atışta köprü adeta zıplıyor; sallanıyor.
Araçlar buradan geçerken teneke-sac zeminle birlikte dereye uçtu-uçacak. Küçük çocukların da oyun yeri haline geldi ama çok tehlike yaratıyor.
Bunca zaman geçti ama bizim sallabaş köprüsü onarılmadı, betonlanıp sağlam bir hale getirilmedi.
Bir sakatlık yaşanılmadan ele alınmasını rica ederiz."
Çevre sakinleri adına H.B.




Gençler lütfen biraz saygı

"Üç genç.. Cumhuriyet Alanımızda Atatürk Heykeli platformunda vızır vızır kay kay'a biniyorlar!.
Ve kay kayları özellikle oradan geçmeye çalışan bayanların üstlerine üstlerine sürüyorlar. Bazen de yaya kaldırımlara inen merdivenlerden atlıyorlar kay kaylarıyla.. Burası tam da Atatürk Heykeli'nin önü. Hemen arkada da güvenlik elemanları var. Ama nedense müdahale etmiyorlar. Kimbilir, belki onlar da haklıdır?. Çünkü gençlere müdahale etse karşılarına belki de 'sana ne?'diyecek birileri çıkacak.. Sonra ayıkla pirincin taşını.. Kay kaya bineceksen bu işler için özel olarak yapılmış alanlar var, oraya git delikanlı.. Lütfen biraz saygı gösterin gençler.."   
Ali Rıza GÜLSER


ALO BURASI BÜYÜKŞEHİR


BİR GÜN SONRA:- "Sayın Erdal Özdür, 22/12 /2011 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "Çamur ve çakıl' başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir. Söz konusu Cumhuriyet Alanı, Çekirge dolmuş durağının olduğu aralığa, ilgili ekipler tarafından 23 Aralık 2011 tarihinde asfalt yapılarak sorun giderilmiştir.
*
KARAGÖZ VE MERMER PANO:- "28/12/2011'de köşenizde yer verdiğiniz 'Mermer pano sorunu bitti, sıra hidroliğe mi geldi?" başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Hacivat ve Karagöz'e ait anıt mezar üzerlerindeki yazılar Mezarlıklar Şube Müdürlüğümüz'ce yenilenecektir.
Anıtmezar ve çevresinin ise Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz'ce temizlik ve bakımı yapılacaktır.
PAMUK SOKAK:- "22/12/2011 tarihli gazetenizde yer verdiğiniz "Pamuk Sokak unutuldu mu?" başlıklı okurlarınıza ait yakınmalar ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu Küplüpınar Mahallesi Pamuk Sokak asfalt programımızda olup, yağışlı hava nedeniyle çalışmalara geçici bir süre ara verilmiştir.
Hava koşulları düzeldiğinde ve program dahilinde asfalt çalışması yapılacaktır.
*
IZGARA YAPILDI:- "21/12/2011 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Soğanlı'da Ilgaz Gölü' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir. Söz konusu adresteki sokağa, ilgili ekiplerimiz tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde ızgara yapılarak vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiştir.   Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Şb.Md.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.