Hava Durumu

Yıldırım’da kaçak inşaat konulu çarpıcı bir iddia

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 08:14
“Yıldırım Bld. Bşk. Sn. İsmail Hakkı Edebali’nin gazetelerde kaçak yapı ile ilgili demeçlerini okuduk. 
Sn. Başkan özetle; Yıldırım’da kaçak yapı ile etkin mücadele ettiklerini ve kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini, bu konuda çok kararlı olduklarını söylüyor. 
Çok güzel söylüyor Sn. Başkan! Şimdi bizler de kendisine soruyoruz?



Fotosunu gönderdiğimiz 11 Eylül Bulvarı, Barış Cad. üzeri Sarayova Pastanesi yanında, kaçak ve ruhsatsız yapılan bina mahalle sakinlerinin Yıldırım Bld.’ne defalarca şikayet etmesine rağmen nasıl oldu da bu hale gelip tamamlandı? 
Köşenizden tekrar şikayet ediyor ve soruyoruz?: 
İmar ve çevre kirliliğine neden olan ve ruhsatsız yapılan bu bina neden yıkılmıyor? Neden her defasında bizlere cevaben, ‘söz konusu inşaata para cezası kesildi” denilip yıkımdan bahsedilmiyor, yıkım yapılmıyor!  
İmar kanununun 32. ve 42. maddeleri açık. Neden bu maddeler kaçak ve ruhsatsız olarak binaya uygulanmıyor? ‘Para cezası kestik’ demekle görevini yapmış mı oluyor belediye?
Gereğini dileriz. Saygılar.” 
Mahalle sakinleri adına A.Ç.

‘Cırt cırtla dolmuyor’muş

“65 yaş üstü kişiler yasalar gereği şehiriçi toplu taşım araçlarına ücretsiz binmekte. 
Fakat ‘bazı’ yeşil halk otobüs şoförleri diğer yolcular önünde biz yaşlılara hakarete varan davranışlar, sözler sarfediyor. 
Şöyle ki, ‘hakkımı helal etmiyorum, haram olsun. Bu arabanın mazotu cırt cırtla dolmuyor’ gibi. 
Bu konuyu ilgililerin hallini rica ediyorum. Çünkü hiçbir yaşlı insan bu türlü söz ve davranışlara kesinlikle layık değil. Saygılar.” 
Ali COŞKUN 

4-İ yolcuları güç durumda

“Hafta arasında her gün işlerimize 4-İ hatlı BOİ otosüsü ile gidiyoruz. Dönüşümüz ise başlı başına bir problem.
Bunun nedeni, Alacahırka mezarlığı tarafındaki yol üzerinde yapılan bir çalışma.. Yol kapalı. Otobüsümüz dönüşte Tahtakale semtine ve oradan da Heykelönü’ne gitmesi gerekirken gidemiyor. Çelik palas tarafından iniyor ve oradan Muradiye’ye çıkıp Heykelönü’ne ulaşıyor. Bu da mesai bitim saatlerindeki yoğun trafikte çok uzun bir zaman alıyor.
Alacahırka ve Demirkapı taraflarında pek çok okul, yüzlerce öğrenci ve çalışanlar var. Bunlar hiç dikkate alınmıyor. Okulların kapanmasına çok az bir sürenin kaldığı dikkate alınarak bu çalışmaların okullar tatile girdikten sonra yapılması daha mantıklı olmaz mıydı? 
Çalışmaların daha on gün süreceği söyleniyor.
Niye onca vatandaşa on gün daha eziyet çektirilecek?.. Çalışmaların hızlandırılmasını, bitirilmesini ve ilgili yöneticileri biraz duyarlı olmaya davet diyoruz.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

BURSAGAZ’ın dikkatine

“12.5.2015 günü Osmangazi, Mh. Oruçbey Cad. No:11’deki apartmanımız girişinde, yani dışındaki doğalgaz kutusundan gaz kokusu geldiği için Alo 187’yi arayıp ihbarda bulundum.
Buraya kadar herşey normal. Kısa sürede gelen ekip ragülatörün gaz kaçırdığını söyleyip yenisini takmış. Bu da normal. 
Ama anormallik şimdi başlıyor. Yeni tip regülatörlerin çıkışı eskiler gibi değilmiş. Bizim bir tesisatçı bulup çıkışı yeni tip regülatöre uydurmamız gerekiyormuş. 
Bu hiç mantığıma yatmadı. Yetkiliyi aradım. Suat Alkan isimli arkadaş işleyişin böyle olduğunu ve şu anda binada doğalgazın olmadığını, bir tesisatçı vasıtasıyla gerekli bağlantının yaptırılmasını söyledi. Bu durum biraz garip değil mi?. Neticede BURSAGAZ önlemini aldı. Ama müşterileri gazsız kaldı.  
Bu garip işleyişi BURSAGAZ yetkilileri nasıl açıklar, ne yanıt verir, merak ediyorum doğrusu?.” 

Tarık DEVLET

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.