Hava Durumu

Yol yol değil sanki bir köstebek yuvası

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 08:23

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bu bölgedeki işyerlerinde binlerce kişi çalışıyor.
Ayrıca; Hasanağa TOKİ Konutları da bu bölgede bu kesimde bulunuyor. Bu yüzden bölgemizde onbine yakın kişi her gün fotoğraflarını çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz bu olumsuz manzaralar içinden gidip gelme zorunda kalıyorlar.


Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi ve TOKİ Konutları'na ulaşım sağlayan yolumuz özellikle yağışlı havalarda adeta bir köstebek yuvasına dönüyor.
Her taraf delik deşik. Derin çukurlar da mevcut.


Altı aydan bu yana bu güzergah üzerinde resmen çile çekiyoruz. Ve her gün on bine yakın insan da ilgi gösterecek sayın yetkililerin gerekli onarım ve bakım çalışmaları ile birlikte, iyileştirmeleri için gösterecekleri duyarlılığı bekliyorlar.
Sorunumuza artık acilen el atılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla."

OKTAY YILMAZ'IN DİKKATİNE

"Sayın Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz.
Anadolu Mahallesi, Atıcılar Caddesi'nin alt kesimleri ve devamında Vatan Mahallesi Vatan Caddesi gidiş-geliş iki ayrı şerit.
Bölgemizde Vişne Caddesi dolasıyla ticaret arttı. Ayrıca Vatan ve Millet mahallelerine yapılan konut projeleri ile bölge nüfusu ve araç trafiği de arttı. Bölgemizde bulunan bu iki dikine cadde artık yetersiz kalmaya başladı.
Vişne ve Köklü Cadde gibi iki yatay caddemizde geçmis yıllarda yapılan düzenleme ve genişletme çalışmalarından sonra Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu iki dikey caddede de genişletme ve düzenleme çalışmaları yapılırsa çok sevineceğiz.
Saygılarımızla.."

Melih TUĞRUL
Bölge sakini

TEŞEKKÜR PANOSU

2 AY SONRA OLSA DA...

Bursa Hakimiyet Gazetesi'ne ve siz Erdal Abimiz'e çok teşekkürlerimiz var.
Geçtiğimiz 1 Mart 2019 tarihinde fotoğrafıyla gönderdiğim ve 'Güzel Mudanyam'a bu yol hiç yakışmıyor' başlığıyla yayınlanan şikayetimiz üzerine Bursa-Mudanya eski yolundaki berbat yolumuza iki ay sonra nihayet gerekli asfalt çalışması yapılarak düzen verildi ve şimdi çok güzel oldu.


Böylece çevrede oturan tüm sakinlerimiz olarak araçların gidiş-gelişlerinde kalkan toz bulutlarından ve oluşan çukurlardan kurtulabildik. (Yeni fotoğrafımız da ektedir)
Bu çalışmaları yapan ve bizleri bu sorundan arındıran tüm teknik ekibe ve Bursa Hakimiyet Gazetemiz ile buna emek verip çalışan arkadaşlara bölge sakinlerimiz adına sonsuz teşekkürler ve başarılar diliyoruz."

Kani DARCANLI

RAMAZANLIK IŞIL IŞIL BİR SERGİ

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi, içinde bulunduğumuz kutsal ramazan ayı nedeniyle anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı.
200 yıllık bir gelenek olan ve bu ay içinde çeşitli camilerimizin minarelerini süsleyen 'mahya sanatı'nı geçmişten günümüze anlatan sergi, Bursalılar tarafından büyük ilgi görüyor.
'Vakıflar Haftası' etkinlikleri çerçevesi içinde gerçekleştirilen 'Göklere yazılan sanat Mahya Sergisi' açılışına Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Haşmet Kartoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, Eşrefoğlu Rumi soyundan araştırmacı-yazar Mehmed Safiyüddin Erhan, son mahya ustası Kahraman Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.


Sergi açılışında konuşan mahya ustası Kahraman Yıldız, mahyanın bir Osmanlı sanatı olduğunu ve elektrik yaygınlaşıncaya kadar mahyaların zeytinyağlı kandiller ile hazırlandığını söyledi.
Mahyaların daha sonraları ampuller ile hazırlanmaya başlandığını belirten Yıldız, 1800 yıllarda Avrupalı bir gezginin İstanbul'daki mahyaları gördüğünde "Türkler medeniyeti çoktan yakalamışlar, yıldızlardan yazı yazmışlar" dediğini aktardı. Artık yeni ustaların yetişmediğini ve eski sanatlara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Alinur Aktaş'a mahya sanatını gençlere tanıttığı ve hatırlattığı için teşekkür etti.
Daha sonra araştırmacı-yazar Mehmed Safiyüddin Erhan ise kendi üstadı ve eski mahya ustası Hazarfen Hasip Molla zade İsmail Sönmez'i tanıtan detaylı bir konuşma yaptı..
Asırlık bir gelenek olan mahya sanatına ait tarihçenin de detaylarıyla anlatıldığı sergide Osmanlı döneminde yapılmış olan mahyaların fotoğrafları da bulunuyor.
Sergi, ramazan ayı boyunca Bursa Vakıf Kültürü Müzesi'nde izlenime açık kalacak.
Bu ilginç sergiyi kaçırmayıp gezmenizi öneririm..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.