Hava Durumu

Yollarımız bakla tarlasından farksız

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2012 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2012 09:09
"Yıldırım İlçesi'nde oturan biz sakinler olarak semtimizdeki caddeler ve sokakların tek tek incelenerek gerekli onarımların yapılmasını sayın yetkililerden rica ediyoruz.
Çünkü caddelerimiz ve sokaklarımızın büyük bir kısmı maalesef bakla tarlasından farksız bir durumda. Yer yer çukurlar içinde. Çukurlar çok derinleşmiş kalmış ve artıyor. Maalesef onarımları da yapılmıyor. Gazetenizdeki sayfanızdan Yıldırım Belediyemiz'in sayın yetkililerine yardımcı olmak ve problemi duyurmak için hergün gelip geçtiğimiz bazı bozuk yolların durumlarını açıkça gösteren fotoğrafları da çektik, gönderiyoruz. Çektiğimiz fotoğrafların yayınlanmasını rica ederiz.
Fotoğrafları 10. Dere Sokak girişinden ve yine ilçemizin İbrahim Paşa Caddesi'nden çektik.  Rahatça görülebildiği gibi asfalt yollarımızda epeyce derinleşmiş ve öylece kalmış çukurlar bulunuyor. Yollarımızda gerekli olan asfalt onarım çalışmalarının acilen yapılmasını rica eder tüm belediye çalışanlarımıza işlerinde kolaylıklar dileriz.
Saygılarımızla.."
 Adının açıklanmasını istemeyen bir okur 



Amerika'da mı, Paris'te mi?..
"Son yıllarda beni ve muhakkak benim gibi pekçok kişiyi de rahatsız eden bir durumla karşı karşıyayız..
Bursa'mızın önemli caddeleri üzerinde açılan pekçok işyerinin isim tabelalarında yabancı kelimeler var.
Altıparmak Caddesi'nden geçerken dikkat ettim, bu cadde üzerindeki işyerlerinin yarısından çoğunun tabelalarında yabancı kelimelerle işyerlerinin tanımlamaları yapılmış.
Güzel Türkçemiz'in suyu mu çıktı da bu tabelalarda yabancı kelimeler kullanılıyor?. Bu ne özentidir anlayamıyorum?.
Amerika'da yaşamıyoruz, Paris'te de değiliz?..
İşyeri sahiplerinin güzel Türkçemiz'e büyük özen göstermeleri gerekir.
Saygılarımı sunarım.."
Ferhat SEÇİLEN Emekli öğrt.



Alo, burası Osmangazi
VELİ SARAN'A:- "Bursa hakimiyet Gazetesi'nin 2 Ocak 2012 tarihli sayısındaki köşenizde 'Çeltik'te tehlike var' başlıklı yazıda okurunuz Veli Saran'ın şikayetine yer verilmiş.
Fen İşleri Müdürlüğü'müz şikayete konu olan sorunla ilgili gerekli araştırmayı gerçekleştirmiş ve söz konusu kazı çalışmasının BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını, asfalt onarım çalışmasının da yine bu kurum tarafından yapılarak sorunun giderildiğini tespit etmiştir."
*
MUTLU SEVİNÇ'E:- "28 Aralık 2011 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Mustafa Sokak'tan bir rica' başlığıyla yayınladığınız bir yazıda Çekirge Mahallesi'ndeki Mustafa Sokak'ta bozulmuş ve dağılmış olan kilitli parke taşlarıyla ilgili olarak okurunuz Mutlu Sevinç'in şikayeti yer aldı.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'müz şikayete konu olan sorunla ilgili gerekli araştırma ve incelemeyi yapmış ve tespit edilen dağılmış ve bozuk kilitli parke taşlarına gerekli onarım yapılarak yaşanan sorun ortadan kaldırılmıştır.
Konulara duyarlı olan okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim.."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.





Kullanmadığımız gaza para mı ödeyeceğiz?
"Bursagaz ile ilgili önemli bir yakınmam var:
Bursagaz firmasından geldiler ve doğalgaza ait sayaçlarımızın 10 yıldır kullanıldığını, bu nedenle  kalibrasyon süresinin dolduğunu söyleyerek evimizdeki üç doğalgaz sayacını da değiştirdiler.
Buraya kadar herşey normal..
Fakat bize verilen kağıtta sayaçlarımızın değiştirilmesi hakkında 13 tane neden var.
Bunlardan sadece bir tanesi işaretli olması gerekirken (kalibrasyon) 'sayaç gaz geçirdiği halde sarfiyat kaydetmiyor' seçeneği de işaretlenmiş halde. Ayrıca takılan sayaçlar yeni değil kullanılmış sonra tamir edilmiş sayaçlar. Bunların karşılığında da biz abonelerden 18 ile 31 TL. arasındaki bir ücret faturalarımıza yansıtılacakmış.
Daha da önemlisi takılan sayaçların endeksleri sıfır değil..
Sekiz rakamdan oluşan endeks bölümünün kırmızı renkli olan son üç rakamı 00000713 olarak takıldı.. Diğer sayaçlarda aynı..
Bilindiği gibi sayaç okuyan kişi son üç rakamı okumuyor.. Yani sayaçlar takıldıktan az bir kullanım sonrasında 00000713 endeksi, 00001000 şeklinde olacak.
Böylece 18 ile 31 TL. arasında ödenen fiyata bir de kullanmadığımız gaz parası eklenecek...
Bu konuda Bursagaz firmasının sayın yöneticilerinden gerekli aydınlatıcı cevap istiyorum. Lütfen bu talebimi yayınlar mısınız?.
Çünkü bu durum tüm Bursa'daki Bursagaz abonelerini yakından ilgilendiriyor.
Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Hız kesme seti çok yüksek!..

"Otomobilimin yıllık motorlu taşıt vergisininin ilk taksidini ödemek için geçenlerde İhsaniye'deki vergi dairesine gittim.
Vergi Dairesi ile Nilüfer Kaymakamlığı binası yanında yapılmakta olan Nilüfer Belediyesi'ne ait büyük bir inşaat nedeniyle bazı yollar iptal edilerek kapatılmış.
Bu yüzden vergi dairesi otoparkına giderken bu inşaatın arka tarafında (doğu yönünde) bulunan yoldan geçmek zorunda kaldım.
Bu yol üzerinde gelen geçen araçlar için oldukça yüksek bir hız kesme seti var.
Aynı şekilde oldukça yüksek bir hız kesme seti de Vergi Dairesi'nden çıkıp Eğridere Parkı'na doğru (Mudanya Caddesi yönüne) inişte, belediye otobüs durağı yakınında mevcut.
Buraya yaptırılmış olan her iki hız kesme seti de araçların adeta belini kırıyor.
Setlerin uzaktan görülmesini ve sürücüleri uyarmayı sağlayan boyama işlemleri de yok.
Yanlış anlaşılmasın; hız kesme setleri tamamen kaldırılsın demiyorum. O setler muhakkak ki gerekli ve bunun için yaptırıldı. Ama bunları yapanlar setleri normal  ölçülere, standartlara göre niye yapmıyorlar?.
İsteyen istediği yükseklik ve genişlikte hız kesme setleri ile yolları, caddeleri doldurmamalı..
Kullandığımız araçlarımız da birer milli servet. Bu unutulmamalıdır.
İlgili makamların konuyu inceleyerek gerekli iyileştirmeleri yapmalarını rica ederim..
Saygılarımla.."
Ersin KABATEPE



Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 'direkler arası'ndan farksız
"Ulusal bazda yayın yapan bir İstanbul gazetesinin Türkiye'nin en önemli on bulvarından biri olarak gösterdiği Nilüfer ilçemizdeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı geçen hergün biraz daha güzelliğinden ve özelliklerinden fireler vermeye başladı.
Çünkü gayet güzel, geniş ve yeşillendirilmiş bulvarda orta refüj üzerindeki yemyeşil çim alanlar reklam panolarıyla doldurulduğu gibi yine bu bulvar üzerindeki röfuj ve yaya kaldırımlarının kenarlarına yerleştirilen aydınlatma işlevli elektrik direkleri dışındaki baz istasyonu taşıyan demir direkler, asılan bir takım bez afişler, direklerden sarkan bu afişlere ait kapkara olmuş kalmış ip demetlerinin sayısı devamlı artış göstermekte.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı maalesef 'direkler arası' bir hale dönüştü..
Bir önemli husus da bu bulvar boyunca oluşturulan özel bisiklet yollarının yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlaması. Çünkü bu yollarda bazı noktalarda da araçlar park edilmeye başladı.
Kısa bir süre önce ise Esentepe kavşağına yakın bir kesime yeni açılmış bulunan bir oto kiralama şirketi araçlarını bu cadde kenarına sıra sıra park etmeye başladı. Caddedeki şeritlerden biri sıralanıp bırakılan kiralık otolarla işgal ediliyor.
Üstelik buraya yakın bir yerde de belediye otobüs durağı bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye genelinde örnek gösterilen bu güzel bulvara ihtimam göstermesinin zamanı geldi de geçiyor bile..
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin dikkatlerine saygılarımla sunar gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ederim.
Çünkü bu gidişle çok yakında özellikleri olan bu güzelim bulvar sıradan bir cadde haline gelecek, yazık olacak."
Cumhur BAŞER



Uyarı levhaları temizlenmelidir

"Yakın Batı çevre yolu üzerinde Botanik Park civarında yapılan yeraltı geçidi nedêniyle ana yol kapatılarak bir servis yolu açılmış.
Ana yol üzerinde güzergahın kapatılıp servis yoluna girilmesi gereğini uyaran trafik işaret levhaları ve sürat tahdidi levhaları son olumsuz hava koşulları nedeniyle çamur içinde kalmış ve uzaktan hiç belli olmuyor.
Yolun yabancısı olanlar için bu bir tehlikeye davetiye çıkartıyor.
Trafik uyarı levhalarının yıkatılarak temizlenmesi gerekir.
Sayın yöneticilerimize duyuruyorum."
Teoman ÇELİK




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.