Hava Durumu

Yunanistan’da Kazdağları efsanesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2015 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 08:13
Ege’de karşı kıyı ile ara sıra siyasi gerilimler yaşansa da Yunanistan’la dostluğumuza sanatçılarımız önemli katkılar veriyor.
Bursalı fotoğraf sanatçımız Haşmet Demirbil ve arkadaşları da geçenlerde Yunanistan’ın Nauosa kentinde düzenlenen Uluslararası 1.Greek Art Union Barış Kültür, Sanat ve Dostluk Festivali’ne katıldı. 28 Yunan ve 17 Türk sanatçının 220 eseriyle oluşan sergi büyük ilgi gördü.  
Burhaniye Gençlik Merkezi’nin muhteşem folklor gösterileri ve Beria Başak’ın  Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ‘Barış Yorganı’ da serginin önemli renkleri oldu. Fotoğraf Koçu-Eğitmen Haşmet Demirbil’in ‘Efsanelerin Ev Sahibi Bin Pınarlı İda’ isimli 40 fotoğraftan oluşan koleksiyonu bir fotoroman dizisi gibi Yunan sanatçılara izletilirken çok farklı sanat dili oluştu. Ayrıca çeşitli eserlerle Edremit-Altınoluk çevresinin tarihsel değeri de dillendirildi.

Edremit Belediye Başkanı ve yardımcısının da katıldığı etkinliklerde kardeş kentler protokolü de imzalandı. Ses sanatçısı-eğitmen Özlem Taner’in şarkıları ve Yunan sanatçı ile düeti ise güne damgasını vurdu.
Yunan sanatçıların samimi, sanat ve tarihi seven dostluk gösterileri bir süredir rahatsız olan sanatçı Demirbil’e pozitif bir enerji sağladı. Sanatçılarımız ayrıca ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi de ziyaret ederken yoğun duygular yaşadılar.  
Festivale katılan sanatçılarımız şu isimlerden oluştu: 
Beria Başak,Sema Erenoğlu,Zeynep Salman, Ahmet Şahin, Ayşegül Ayberk, Hasan Kadakçı, Erzen İntepe, Hartun Kuşcu, Murat Erdil, Oray Erdağ, Sema Kalecik, Serpil Şahin, Ülfet Karaca, Feyzi Yavuz, Sevim Şengezer, Sema Bayer ve Prof.Sefer Ölçen.
Sanatın her dalı barış için bir adım. Sergiye emek veren tüm sanatçılara tebrikler. Mutlu bir tatil günü dilerim efendim.

***

Yeni çıkan bir kitap

‘MERHAMET’:Nobel Edebiyat Ödüllü Toni Morrison’un ‘Merhamet’ isimli eseri ABD’de 17. YY.’da geçiyor, Zeynep Heyzen Ateş’in çevirisi Sel Yayıncılık’tan  okurla buluşuyor. Yazar köle ticaretini yansıttığı kitabında pazarlıklara mecbur bırakılan insan bedenlerinin ilişkilerini anlatıyor. İlginç bir eser.

Pazar neşesi

TEMEL VE ŞOFÖR:“Temel’e hızla gelen bir araç çarpar. Yere yuvarlanır. Temel şoförden şikayetçi olur. Trafik polisi gelir.
 Şoför çaresizlikle polise suçsuz olduğunu söyler. ‘Ben tam 25 yıllık şoförüm. Bugüne kadar hiç kaza yapmadım. Suçlu olan bu adam. Çünkü sağına soluna bakmadan yola fırladı’ diye yalvarır. Temel buna çok sinirlenir, sert bir ifade ile:
“Ne var yani. Sen 25 yıllık şoförsen ben de 35 yıllık yayayım’ diye tepki gösterir.
(Teşekkürler Nazmi GÜRBAĞ)

***


Güzel sözler

“Akıllı aklını, daha akıllılar da başkalarının aklını kullanır.”Bernard Shaw
“Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri var. Aptal konuşur ve kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır.” Plato
“Bilgi cesaret verir, cehalet küstahlık.”Terry   

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.