Hava Durumu

Yürüyen merdivenlerin başında tam bir tuzak

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 08:01

"Bursamız'ın yoğun araç trafiği yanında yaya trafiğinin de gece-gündüz en yoğun olduğu Çakırhamam semtindeki Gazi Timurtaş Paşa Türbesi önünden Tophane rampasına kestirmeden çıktığımız yürüyen merdivenlerde geçenlerde basamaklardan birkaçı kırılmış ve büyük tehlikeler arzediyordu.
Köşenizde yayınlanan bir okurunuza ait uyarı yazısı sonrası bu merdivenlerdeki olumsuzluk hemen giderildi. Semt sakinleri olarak sayın ilgililere teşekkür ederiz.
Fakat; bu olumsuzluk kadar tehlikeli bir nokta da bu merdivenlerin çıkışında ve tam önünde uzun zamandan beri adeta bir tuzak şeklinde duran derin, geniş çukur.
Gönderdiğim fotoğrafta da çok açık ve net bir şekilde görüldüğü üzere, merdivenlerin hemen önünde bulunan ve demir ızgara giderlerinden bir kısmı tamamen yok oldu gitti.
Mesele; uzun zamandan beri bu şekilde.
Sanırız dikkati çekmediği için bu düzeltilmedi. Bu yüzden fotoğrafıyla birlikte gazetenizdeki köşenizden duyuru yapmak istedim..
Yok olup giden demir ızgaraların olduğu boşluk yaya kaldırım kenarında ve oldukça da derin.
Şimdi; merdivenleri kullanan dalgın bir vatandaş bunu göremeyip basamaklardan iner inmez bu boşluğa basarsa, kapaklanır yere düşer. Belki bacağı, kolları bile kırılabilir.
Ayrıca geceleri karanlık ortamı da unutmayalım
Kimsenin burnu kanamadan bu soruna el atacak sayın yetkililere şimdiden teşekkür ediyor ve kendilerine kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla.." Olcay DURU

SU, YEŞİL VE TARİH'İN BİRLEŞİM YERİ: YILDIRIM

Yaklaşık beş yıldır Yıldırım'da Belediye Başkanı olarak önemli çalışmalar yapan İnşaat Yüksek Mühendisi ve şehircilik üzerine yüksek lisans yapan, doktora sahibi İsmail Hakkı Edebali, yoğun çalışma temposu içinde Uludağ Üniversitesi'nde mekan ve kültür derslerine de giriyor.
Başkan Edebali dün BAİA Otel'de Sönmez Medya mensuplarıyla bir araya geldi. Çeşitli soruları yanıtlarken yaptıklarını ve yapacaklarını sıraladı.
Osmanlı İmparatorluğu'nun başlangıç yeri olan ilçenin suyla, yeşilin ve tarihin birleştiği bir yer olduğunu vurgularken bugüne dek gerçekleştiremediği tek projesinin 'Engelsiz Yaşam Merkezi' olduğunu vurgulayan Başkan bunun nedeni olarak da Ankara Yolu altındaki bölgede gerekli olan arsanın mülkiyet çalışmalarının tamamlanamadığını, oysa bu önemli ve modern merkez için gerekli olan planlamaların onaylandığını ifade etti.
Spor alanları, kültür merkezleri, sosyal donatı alanlarıyla Yıldırım'a vizyon kazandıran Başkan Edebali Türkiye'deki 50 ilden daha büyük bir ilçe olan Yıldırım'daki Mevlana Mahallesi'nde de belediye olarak 812 konut yaptıklarını ve 2 bin metrekare ticari alan oluşturduklarını belirtirken 'bu çalışma Türkiye'de tamamen belediyemizin bütçesiyle gerçekleştirilen bir çalışma oldu. Şimdi 210 ev sahibi modern ve sağlam binalarında oturacaklar, diğerleri de ihtiyaç sahiplerine satılacak" dedi.
Başkan İsmail Hakkı Edebali şimdilerde kendisine verilecek yeni belediye başkanlığı adaylığını bekliyor.
Ve yeniden seçilip kolları sıvarsa Engelsiz Yaşam Merkezi de tamamlanacak ve Yıldırım'a ve dolayısıyla Bursa'ya yeni bir eser daha kazandıracak.
Hayırlısı olsun..

TEŞEKKÜR PANOSU

DUVARLAR

YAPILDI

"Bir süre önce Demirtaş Mahallemiz'de bulunan mezarlığın yıkık duvarlarına ait fotoğrafları ve semt sakinlerimizin yakınmalarını köşenizde yayınlamıştınız.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Demirtaş Mezarlığı çevre duvarları yenileme çalışmaları tamamen yapıldı.. (Fotoğrafta)
Bu konuda emeği geçen herkese Demirtaş sakinleri olarak teşekkürler ederiz.
Bölge sakinleri adına Mümin DÜNDAR

PTT ATM'LERİ PARA VERMİYOR

"Yeşilyayla semtinde oturuyoruz.
Yaşlı olan annem hasta ve yürüyemiyor.. Bu yüzden emekli maaşını Yeşilyayla semtindeki PTT Şubesi ATM'sine gidip ben alıyordum.
Fakat son dört aydan beri bu şubedeki ATM, emekli maaşları ödemesini yapmıyor. Çok güç durumlarda kalıyoruz..
Bunun üzerine Ertuğrulgazi semtindeki PTT Şubesi'ne gidip oradan almak istedim. Ama oradaki ATM'de ödeme yapmadı.. Emekli maaşlarını alacak olanlar bankanın içine girip vezneden paralarını alıyorlar.
Ama annem hasta ve yürüyemediği için PTT şubelerine gidebilmesi imkansız ve bu yüzden de parasını alamıyor.
Son gittiğim Ertuğrulgazi PTT Şubesi'nin içinde de yaklaşık 80 kişi emekli maaşını alabilmek için sırada bekleşip duruyorlardı..
Sayın ilgililerin bu soruna eğilip bir çözüm getirmelerini ve ATM'lerden de emekli maaşlarının alınabilmesini tüm vatandaşlarımız adına önemle rica ediyor ve saygılar sunuyorum.."
Gülten ÇİLİNGİROĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.