Hava Durumu

Zabıtalar ne iş yapar?

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 10:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 10:04

Gözlemlerim sonucu köşenize yazıyorum. Görevi başında bir zabıta memurunu ne zaman gördünüz?.
Çocukluğum ve gençliğimde zabıtalar şehre deyim yerindeyse nizam verirdi. Esnafın sokağa masa, tabure veya tezgah koymasını önler; tartı aletlerini kontrol ederdi. Ayrıca bozuk ve hileli mal satmalarına engel olurlardı.
Zabıtaya birkaç yıl önce kent trafiğinin kontrolü de verildi. Ama şu ana kadar gelişigüzel park eden araçlara ceza kesen, uyaran ve pazar alanları civarında trafik kontrolü yapan zabıta görmedim.
Nilüfer'de yaşıyorum. Daha önce yaşadığım Osmangazi ilçesine de gidiyorum. Kent merkezinde esnaf çok rahat kaldırımları işgal ediyor. Pazaryerinde Kubbeli Han'ın her iki yanındaki ve önündeki sokak esnaf tarafından daraltılmış vaziyette.


Köpek besleyenler arttı. Köpek gezdirenlerin hiçbirinin elinde köpeğinin pisliğini temizleyecek faraş, süpürge ve çöp torbası yok.
Hesap soran da yok!.
Bazıları zor zaptettikleri köpekleriyle yolda vatandaşı ürkütüyor. Müdahale eden yok. Pitbull türü bir köpek, hamile bir kediyi parçaladı. Hayvan uyutulacağına sadece sahibine ceza kesildi. Yarın bir çocuğu parçalarsa ne olacak?
Sahi zabıtalar ne yapıyor veya niye görevlerini yapmaları engelleniyor?." - Ekrem Hayri PEKER/ Kimya Mühendisi

BAŞKAN ALİ ÖZKAN'A TEBRİKLER VE...

"Kurban Bayramı tatilinde ailemle birlikte Gönen'e giderken Karacabey'deki bir asker arkadaşıma da bayramlaşmak için uğradık.
Karacabey'e uzun zamandır gitmemiştim. Büyük bir gelişme var. Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan ilçeye yeni bir vizyon kazandırmış. Asker arkadaşım ve ailesi de aynı şeyleri söyledi zaten.
Ancak önemli bir konuya al atmasını özellikle belirtirim..
İlçe kabristanı da çok düzenli, sınır duvarları, giriş kapıları da. Fakat kabristandan ana yola dik bir şekilde çıkıştaki kısacık ama dik bir rampa çok tehlikeli. Çünkü ana yolda Bursa yönünden gelen araçlar için en ufak bir uyarı işareti yok. Her an bir facia yaşanabilir.


Sn. Başkan Özkan'ı çalışmaları nedeniyle bir kez daha kutlarken bu önemli konuya da acilen eğileceğini umuyorum.
Saygılarımı sunarım."

M. Ali BEYHAN

BAŞKANIMIZ TURGAY ERDEM'İN DİKKATİNE

"Sayın yazarım..
Fotoğrafını çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim yer Nilüfer ilçemizde Çamlıca Mahallesi, Çamlıca Parkı yürüme parkurunun son halini net bir şekilde gösteriyor. Buradaki yapılan çalışmalarda kullanılan malzemeler dağılmaya başladı. Her geçen gün biraz daha genişleyen çukurlar var.

Çukurlar ayrıca derinleşiyor da. Sayın ilgililerimize yardımcı olabilmek amacıyla bu dağılan yerler ve çukurları fotoğrafta kırmızı ok işareti ile de göstermek istedim. Yolumuz maalesef deforme olmuş durumda. Sayın Belediye Başkanımız Turgay Erdem'in dikkatlerine sunuyoruz. Çünkü Nilüfer'de yaratılan güzellikler hiçbir zaman için heba olmamalı.. Saygılarımızla.."

Aysu D. ve komşuları

TEŞEKKÜR PANOSU

SAĞ OL DOKTOR!

"Gözümdeki bir rahatsızlık sonucu başvurduğum Özel Esentepe Hastanesi hekimlerinden gencecik, güler yüzlü operatör doktor Sayın Hasan Vatansever'e gösterdiği çok yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Sağ ol sevgili Doktor!..

Dinçer EMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.