Hava Durumu

Zeytin diyarının Zeytin Dalı ekibi

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 08:00

Zeytiniyle ünlü şirin ilçemiz Mudanya'da kurulan 60 kişilik 'Zeytin Dalı' ekibi yaptıkları önemli çalışmalarla büyük takdir topluyor.
29 Ocak 2018 tarihli köşemizde yayınlanan bir okur talebi üzerine Mudanya Belediyesi'nden gelen kapsamlı ve sevindirici bir gelişmeyi paylaşıyorum:


"Başkan Türkyılmaz'dan çok önemli bir istek" başlıklı okur talebine gelen yanıt aynen şöyle:
"Soğuk ve yağışlı kış günlerinde sokakta yaşamak zorunda olan vatandaşlarla ilgili Belediyemiz önemli çalışmalar yapıyor.
Belediyemiz sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, bu konuda çalışmalarını yoğunlaştıran bir tutum içerisinde olup, Zeytin Dalı ekibiyle birlikte yardıma muhtaç insanların her zaman yanındadır.
Yaşlısından gencine, çocuğundan engellisine, Mudanyalılar'ın her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Zeytin Dalı ekibimizle, sosyal sorumluluk projesinin en güzel örneğini veriyoruz.
İlçe merkezi ve kırsal alanda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Zeytin Dalı ekibinin çalışmalarıyla, ihtiyaç sahibi bireyler yaşama tutunuyor.
Zeytin Dalı Projesi'nin 60 kişilik ekibi, Mudanya'da kurulduğu günden bu yana kayıtlı 2 bin 300 kişiye şefkat elini uzatarak, 'kimsesizlerin kimsesi' oldu.
Eğitimden sağlığa, kişisel bakımdan gıda ve yakacak yardımlarına ve hasta nakil hizmetlerine kadar ihtiyacı olan herkesin yanında yer alan Zeytin Dalı ekibi, yüzleri güldürmeye devam ediyor.
Bu kapsamda ilçede bulunan tüm vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanırken, evi olmayan vatandaşlarımızı da Ürünlü'deki Bakımevi'ne yönlendiriyoruz.
Bu konuda sorumlu bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile iletişim halinde çalışmalarımız aralıksız olarak sürmekte ve sürecektir."
Mudanya Belediyesi Özel Kalem Müd.

Pazaryerimiz kapalı hale getirilsin

"Nilüfer ilçemizdeki, Ataevler bölgesinde Barış Mahallesi Muhtarlığı karşısına perşembe günleri kurulan pazaryerinin kapalı bir hale getirilmesi gerekiyor.
Yağışlı günlerde pazaryerine alışverişe gidenler ne kadar güç durumda kalıyorlarsa burayla ürün getiren pazarcı esnafı da zorluk çekiyor.
Daha önce bu konudaki talebimize Nilüfer Belediyesi, konunun program dahilinde inceleneceğini belirtmişti.
Artık bu incelemenin yapılması ve pazaryerimizin kapalı bir hale getirilmesini rica ediyoruz.Semt sakinleri

Sadece yeşil ışık yanan sinyalizasyon

"Kısa bir süre önce açılan ve Yunuseli Havaalanı yolundan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na dönüşü sağlayan ada dönüşlü kavşağa acilen trafik sinyalizasyonunun yapılması gerekiyor.
Çünkü bu kavşak çok tehlikeli.. Yoğun bir trafik akışı var. Öğrenci ve işçi taşıyan servis araçları, kamyonlar ve özel araçlar bu kavşaktan dönüş yaparken her an bir tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar.


Garipsenen bir durum da şöyle:
Havaalanı önünden kavşağa yaklaşırken bir trafik lambası var ve oradan ne zaman geçsem devamlı olarak yeşil ışık yanıyor.
Demek ki bu kavşak oldukça tehlikeli ve buraya bir trafik lambası konulmuş ama o da sadece yeşil ışık veriyor. Ve dönüşler için sinyalize yok.
Buraya geniş bir kavşak yapıldığı halde sinyalize edilmemesine şaşırmamak elde değil.
Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleriyle sayın UKOME yöneticileri acaba buranın sinyalize edilmesini unuttular mı diye merak etmkekten de kendimi alamıyorum. Saygılarımla dikkatlere sunuyorum."

Tehlikeli bir rögar kapağı

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi'ndeki yolların bozuk olduğu ve onarımın yapılması gerektiğini köşenizde belirten bir okurunuzun haklı isteğine ben de bir ilave yapmak istiyorum.


Örneğin; sokağımızda bulunan bir demir rögar kapağında da tehlikeler mevcut. Rögar kapağının çevresinde bulunan asfalt kenarları yıpranıp dağılmış ve ne yazık ki çökmüş. Böyle olunca da burada derin çukurlar oluşmuş...
Fotoğrafını çekip gönderdiğim rögar kapağı çevresi bu yüzden araçlarımızla gelip geçerken tehlikeli olduğu gibi araçlarımıza da zarar veriyor.
Sayın ilgililerin bu konuya da eğilmelerini ve gerekli onarımın yapılmasını rica ediyorum."Berkay AKGÜL

Gürsu'da hamsi festivali

Gürsu'da düzenlenen 2. Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali'nde Trabzonlular kültürel zenginliklerini tanıttı.
Gürsu Belediyesi ve Gürsu Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen festvalde halka 1 buçuk ton hamsi sunuldu.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık 'festival, ilçemizin kültürel zenginliklerinin güzel örneklerinden biri oldu' dedi.


Gürsu Belediye Başkanvekili Aydın Çıkıkçı da Festival'in birlik ve beraberliğin güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.
Festival süresince, Gürsu Kent Meydanı'nda kurulan stantlarda Trabzon yöresine ait ürünler sunulurken yerel sanatçıların konserlerinin coşkusu yaşandı. Festivalin son gününde kemençe eşliğinde horon oynayan katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.