Hava Durumu

3 maymun, ağlatıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 07:28
Suriye’de yaşanan iç savaşın yoğunluğu ne yazık ki azalmıyor. Son haberler iç açıcı değil. Terör sarmalında kan dolu bataklıktan çıkamayan Suriye’de gelecek için bir şeyler söylemek o kadar zor ki… İnsanlık dramlarının her geçen gün arttığı Suriye üzerinde girişilen küresel rant savaşının acımasız seyri, ülkemize olumsuz yansımaları da çığ gibi büyüyor. 
Suriyeli mülteciler nedeniyle doğudaki pek çok ilimizde neredeyse kavgasız gün geçmiyor. ‘Ucuz işgücü’ noktasında değerlendirilmeleri nedeniyle yurdumuzdaki Suriyelilerin pek çok açıdan risklere yol açtığı gün gibi ortada. 
İşin bir de ‘sınır’ ve ‘ötesi’ boyutları var. Günlerdir görüyoruz… Suriye’de yoğunluğu artan iç savaştan kaçıp ülkemize sığınmak isteyen kitlelerin sayısı her geçen gün artıyor. Sınırdaki ‘mülteci yığılması’nda gerginliğin zirvesi, dün yaşandı. ABD’nin bombardımanı sonrası binlerce kişi Türkiye sınırına dayandı. Akçakale Sınır Kapısı etrafında gerginlik, zaman zaman doruğa ulaştı.

Tahammül  sınırı tükendi

Özellikle Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep’te sinirler çok gergin. Pek çok Suriyeli, artık ülkelerine dönmeyi düşünmedikleri için hayatın doğru ya da yanlış kulplarından tutarak var olmaya çalışıyorlar. İmkânsızlıklar yığını ve gelecekten duyulan endişelerin bir araya gelmesiyle istikrarsızlık unsuruna dönüşen Suriyelilere karşı bölge halkının tahammül sınırlarının tükenme noktasına geldiğini görüyoruz.
Son iki haftada 15 binden fazla Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Arkalarından binlercesi de geliyor ve şartlar değişmedikçe durum daha da vahim hale gelecek. Suriye’deki kaos sonrası Türkiye’nin yaşadığı mülteci sorunu artık uluslararası değil uluslar üstü sorun haline gelmiştir. Ne yazık ki etkinliğini her geçen gün yitiren uluslararası organizasyonlar da 3 maymunu oynamaya devam ediyor. 3 maymun gösterisinin akıttığı gözyaşlarının ülkemizdeki olumsuz yansımalarının törpülenmesi için Ankara’nın topa daha sert girmesi kaçınılmaz görünüyor.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.