Hava Durumu

Beştepe izlenimleri

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 07:27

Çarşamba günü Anadolu Yayıncılar Derneği'nin davetlisi olarak Sönmez Medya adına yer aldığımız Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dikkati çeken birtakım izlenimlerim oldu. Öncelikli olarak Ankara'ya son birkaç yıldır gitmediğimi belirteyim. Başkent, görmeyeli gerçekten çok değişmiş. Alışveriş merkezleri, plazalar ve ilginç mimari örneği toplu yaşam alanlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği 'şehir kapısı' görünümlü yapılar göz alıcı.
Beştepe'de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı'na yakın bölgede çok sıkı güvenlik tedbirleri alınmıştı. Bölgeye yakın noktalarda polis ekiplerinin denetimleri dikkati çekiyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın da olduğu Külliye alanına girmeden önce kontrol noktasında araç araması ve giriş amacıyla ilgili sorularla karşılaşıyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı'na giriş yapılan kapının birkaç metre aşağısında 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sırasında uçakla vurulan yer, göze çarpıyor. Yol onarılmış olsa da bıraktığı izi görmemek mümkün değil. Kimlik sorgulama yapıldığı sırada beklenilen alanın, 15 Temmuz gecesi saldırıya uğradığı bilgisi verildi.

Televizyon haberi için kısa bir anons çekmek istediğimizde yanımıza gelen polis, kibar bir üslupla bunun için onay alınması gerektiğini söyledi. Onay için belki hemen yanıt alınır diye düşünürken süreç yaklaşık yarım saati buldu. Zira güvenlik tedbirleri açısından Beştepe'nin dışında olduğu gibi içeride de yoğun bir mekanizma vardı. Anons için izin verilmesinin ardından kimlik kontrolü ve aramaların ardından Kongre ve Kültür Merkezi'nde yerlerimizi aldık. Toplantı salonuna girişte cep telefonu, fotoğraf makinesi veya benzeri şeylere izin verilmedi. Bunun güvenlik açısından yapıldığı ortadaydı.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın koruma ekibinin çok sıkı çalıştıklarını belirtmek lazım. Cumhurbaşkanı, yine etkileyici bir konuşma yaptı ve hem referanduma yönelik hem de Avrupa'ya yönelik çarpıcı mesajlar verdi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen medya çalışanlarını da kırmayınca sahnede küçük çaplı bir izdiham yaşandı.
Erdoğan'ın Kastamonu'daki mitinge gitmesi gerektiği için yemek yerine salonun dışında verilen ikramların ardından çıkışta Cumhurbaşkanı'nın adını taşıyan kalem hediye edilerek konuklar uğurlandı. Çıkışta AS TV'de ara bültene Beştepe'ye birkaç yüz metre uzaktaki bir noktadan canlı bağlantı yapmak istediğimizde de bir polis ekibiyle karşılaştık. Kimlik kontrolü yaptıktan sonra amacımızı öğrenince polis de sıkıntı olmadığını belirterek görevine devam etti. Yani sadece Beştepe'nin içi ve dışı değil burayı gören noktalarda da sıkı bir denetim olduğunu gördük.
Devletin zirvesinin olduğu bir bölgenin nasıl korunduğunu en azından çıplak gözle de görmüş olduk. Caminin olduğu alana vatandaşların aramadan geçirildikten sonra alındığı Beştepe'de eskiden daha çok noktaya ulaşılabildiğini, ancak 15 Temmuz sonrası alınan önlemler doğrultusunda bu konuda zaman ve mekân kısıtlamasına gidilmesi durumunda kalındığını duyduk. Gezilecek alanların sayısının artmasıyla Beştepe'ye daha çok ziyaretçi akını olacağını söyleyebilirim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.