Hava Durumu

Davulun sesi…

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 08:42
Büyük umutlarla iktidara geldi… Ağzından adeta bal damlıyordu… Sadece ülkesinde değil İspanya başta olmak üzere işsizliğin zirve üstüne zirve yaptığı Avrupa ülkelerindeki muhalifler için adeta bir umut ışığı olmuştu.
Büyük umutlarla seçildi ve koalisyon görüşmelerini başarıyla sonuçlandırarak ilk sınavını verip Başbakan oldu. Ama asıl iş, ondan sonra başladı.
Yunanistan’ın karizmatik genç lideri Aleksis Çipras, en zor sınavla Avrupa Birliği liderleriyle görüşmesinde karşılaştı. Büyük bir rüzgârı arkasına alan Çipras, acı gerçeklerin boyutlarıyla karşılaşınca umutsuzluğa kapıldı. Öyle ki yaşadığı sıkıntılar vücut diline de yansıdı.
Brüksel’den gelen haberler Yunanistan’ın çiçeği burnunda Başbakan’ı ve kabinenin diğer üyelerinin uykularını kaçırdı. Daha da kaçıracağa benziyor. Davulun sesi uzaktan güzel gelse de dibine kadar girdiğinizde ilk etapta hissettiğiniz güzel duygular, yerini kâbusa bırakır.
Yunanistan ve Euro bölgesi ülkeleri, kurtarma planı görüşmeleri sonrasında Cuma günü mali yardımı uzatma konusunda anlaştı anlaşmasına ama Çipras’tan gelen açıklamalar, çok sıkıntılı bir sürecin yaşandığını gözler önüne seriyor. 
Asıl zorlukların yeni başlayacağını kaydeden Çipras’ın “Biz muharebeyi kazandık, henüz savaşı kazanmış değiliz. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var” sözleri, Atina’da uykusuz nice gece yaşanacağını gösteriyor.
Syriza’ya oy verenler pişman mı bilinmez ama Euro’dan çıkış ihtimali giderek zayıflıyor. Ufukta ne Euro’dan çıkış, ne de ülke ekonomisine doping etkisi yaratacak bir reform dalgası görünüyor. Kamudaki tasarruflarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Çipras’ın Avrupa Birliği’ndeki kemikleşmiş yapıyı kırması bu dakikadan sonra çok güç.
Tüm bunlar, bir ülkenin kendi ayakları üzerinde durmayı başarmasının ne denli önemli olduğunun kanıtı…
İyi pazarlar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.