Hava Durumu

Irkçı tehdidin farkında mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 07:43
Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği yolundaki çalışmaları hızla sürerken
‘yaşlı kıta’da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sık sık buradan dile getirdiğim ırkçı rüzgarlar sert şekilde esiyor. Avrupa’da koltuk mücadelesi için olmadık yollar deneyen siyasiler, her fırsatta Türkiye karşıtlığı üzerinden prim yaparak tutunacak dal arıyor.
Son örneklerden biri Hollanda’dan ve oldukça da tanıdık bir isim. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders… “Ne yazık ki 15 Temmuz’da darbe girişimi başarılı olamadı” diyen şahıs, adı sözde ‘özgürlük’ olan bir partinin liderliğini yapıyor. 
İslam ve Türkiye düşmanlığı üzerinden yol almaya çalışan Wilders, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hayıflanmasını dile getirirken gerçekten samimi. Yani iliklerine kadar öyle düşünüyor.
“Askeri rejim, her halükarda Erdoğan’dan iyidir” diyen Geert Wilders, demokrasiden ne kadar kopuk ve siyasi şirazesi ne kadar çığırından çıkmış biri olduğunu gözler önüne seriyor. Bu, Wilders’in yediği ne ilk ne de son halt… 
Ülkesinde pek çok siyasi aktör tarafından sert dille eleştirilen Wilders, çok fazla dikkate alınması gereken biri olmasa da can sıkıyor neticede… Çünkü Avrupa’da yükselişte olan aşırı sağ ve ırkçı dalganın güç kazanması adına dikkate alınması gerekiyor.

AŞIRI SAĞ POPÜLERLEŞİYOR


Avrupa’da ekonomik istikrarı bir türlü sağlayamayan ve bu yüzden yabancı karşıtlığı karşısında sessiz kalmak zorunda kalan siyasi aktörler, aşırı sağ ve ırkçı dalganın yıldızının parlamasının baş sorumlusu…
En son Almanya’da yapılan yerel seçimler, çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Yüzde 14,2 oranında oy artışıyla büyük artış yakalayan Almanya Alternatif Partisi, büyük kitleler için olumsuz bir tabloya yol açtı.
Gelecek seçimlerde Almanya’nın üçüncü büyük partisi olacağı konuşulan Almanya Alternatif Partisi, sadece mevcut iktidar yapısını değil Avrupa genelindeki siyasi iklim için kara bulut niteliğinde. Tüm bu etkenler, başta gurbetçilerimiz olmak üzere Avrupa genelinde kafasını sokacak bir yer arayan yeni göçmenler için hayati tehdit unsuru. Aynı zamanda Ankara’nın AB’ye tam üyeliği yolunda da yeni bahanelerin üretileceği mekanizmaların beslenmesine yol açacaktır. Avrupalı siyasilerin daha sağduyulu politikalar izlemesi gerekiyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.