Hava Durumu

Kara bulutlar çoğalıyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 07:10
Yine terör nedeniyle kan ve gözyaşının eksik olmadığı bir bayramı geride bıraktık. 
Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısından çok kısa süre sonra Suudi Arabistan’dan yükselen dumanlar, İslam dünyasında gönüllere yeni bir darbe indirmiş oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı gibi kutsal zamanları kanlı fırsata çeviren terör odaklarının bıraktığı izler, kara bulut gibi bayram gibi özel günlerin üzerine çöküyor. Öyle görünüyor ki teröre karşı küresel düzlemde topyekün bir mücadele başlatılmadıkça özellikle kutsal zamanlarda acı tablolarla karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz…
Mezhep çatışmasını körükleyecek saldırılara neredeyse her gün yenileri ekleniyor. 
Sadece güvenlik değil ekonomi anlamında da darboğazlar can sıkıyor. Hayat standardı düştükçe şiddet eğilimi de katlanarak artıyor. Haliyle sınırımızın olduğu Irak’taki istikrarsızlık, hem güvenlik hem de dış ticaret güvenliği açısından bizi olumsuz yönde etkiliyor. Tam da İsrail ve Rusya’yla normalleşme sürecine girmişken Irak’ın mevcut durumdaki Suriye’ye dönüşmesi, Türkiye aleyhine olacaktır.

İNGİLTERE’DE NELER OLUYOR?


Malum Büyük Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılmasını isteyenlerin başlattığı BREXIT kampanyası, amacına ulaştı. Referandum sandığından AB’den ayrılma yönünde karar çıkınca hesaplar karıştı.
Türkiye’nin ancak 3000 yılında AB’ye üye olacağı argümanıyla sahneye çıkan David Cameron’ın istifa kararı almasının ardından radikal söylemler birbirini izliyor. Cameron’ın halefi olarak İçişleri Bakanı Theresa May görünüyor. May’in ülkesi Avrupa Birliği’nden ayrıldığında, AB ülkelerinden göçmenleri sınır dışı etmekle tehdit etmesi sinirleri gerdi. 
İngiliz siyasetçinin, son açıklamasıyla bir anlamda AB dışındaki ülkelerden gelenleri zaten yok saydığı ortada… Ancak yanıtlaması gereken çok zor bir soru var. Yarın öbür gün AB ülkelerinde yaşayan İngilizler de sınır dışı edilmek istenirse ne yapar? İşte bunu yanıtlaması çok güç. Böyle bir ekonomik ya da sosyal düzen imkânsız… İşin özünde belirtilmesi gereken bir husus söz konusu… İngiltere başta olmak üzere AB genelinde yeni bir ‘öteki’ karşıtı akım dalga dalga yayılıyor. Tatsız olayların geniş kitlelere sirayet etmesi durumunda gurbetçilerimiz de bu olaylardan fazlasıyla etkilenecektir. O nedenle Ankara’nın gelişmelere çok daha yakından ve sağlam öngörülerle hazırlıklar yapması faydalı olacaktır.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.