Hava Durumu

Trajedinin sonu bir türlü gelmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2015 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2015 09:40
Birçok kez bu köşede Afrika ve Ortadoğu’dan gelip Avrupa’da hayata tutunmak için kelle koltukta botlara binen mültecilerin dramını dile getirmeye çalıştım. Konunun güncelliği, son gelişmeler ışığında hiç bitmeyecek gibi görünüyor.
Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşam standartları giderek düştükçe ve şiddet sarmalı canlar almaya devam ettikçe mülteci sorunu daha da kritik noktalara gelecek.
Birkaç yıl öncesinde Yunanistan’ın Türkiye sınırına tel örgüden duvar çekmesini eleştirirken bugün Hatay’dan başlayarak kilometrelerce uzunlukta duvar inşa etmek zorunda kaldık. 
Ülkemizde Suriyeliler ağırlıklı olarak mültecilerin yaşadıkları ve yaşattıkları sorunlar adeta bir kar topu gibi büyüyerek çığlara yol açıyor.
KADERİN CİLVESİ…
Dün gelen son haber, İtalya’da 40 sığınmacının kaçak geçiş yaptıkları botta havasız kalarak öldüğü şeklindeydi. 
Kaderin cilvesine bakın ki mültecilerin geçiş yapmak istedikleri ülkelerin başında Yunanistan ve İtalya geliyor. Bu ülkelerin yaşadıkları ekonomik ve sosyal krizler gün gibi ortada.
Özellikle Yunanistan’ın yaşadığı krizler, her geçen gün daha da çok çeşitleniyor. Bir zamanlar bolluk içinde yaşayanların ülkesi Yunanistan ve İtalya’nın küresel ekonomik kriz karşısında diz çökmesinin üzerine yaşadığı mülteci sorunu, dram üstüne dram yaşanmasına yol açıyor.
En son Yunan sahil güvenlik birimlerinin, kaçakları taşıyan botu batırması ve zavallı insanların imdadına Türk balıkçıların yetişmesi insanlık ayıbından başka bir şey değil. 
Sadece ülkemizde değil, dört bir yanımızda gıda fiyatlarının uçuşa geçtiğini görmezden gelemeyiz herhalde. Et fiyatları özellikle en güncel örnek. Gıda fiyatlarında yeni şokların kapıda olduğu da bir gerçek. Bu, küresel anlamda da geçerli. Gidişat böyle sürerse mülteci krizi daha çok canlar yakacaktır.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.