Hava Durumu

Yürekli olmak…

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2016 07:13
Yürek… Anatomideki karşılığı kalp, edebi açıdan ise bir kimsenin ruhsal yönünü anlatır. Ama en önemlisi de ‘Herhangi bir şeyden çekinmeme, korkmama, yüreklilik, korkusuzluk, cesaret’ sahibi olmak demektir ‘yürekli’ olmak…

Onlarca deyim ve birleşik fiil vardır dilimizde yürek ile ilgili ama en önemlisi bence ‘yürekli olmak’tır. Toplumun bireyleri olarak yürekli olmak üstüne pek çok şey yazmak gerekir ama bu köşe, o yer değil… İnsanın, sevdiğinin değerini yanındayken anlamayıp bir felakette bu acı gerçeğin suratında şiddetli bir tokat olarak patlaması kocaman bir derstir.
Vatanının olması, vatandaş olunması da böyle bir şeydir. Değeri, ne yazık ki en fazla felaketlerde ya da facialarda daha fazla anlaşılır.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi destanlara kan ve gözyaşıyla imza atılan bu topraklarda son dönemde yaşananları normal bir şey gibi karşılamak mümkün değil. ‘Yürekli olmak’ kavramının sınavını defalarca başarıyla vermiş bu ülkenin dürüst evlatlarının ‘yürekleri kanıyor…’

ANKARA SONRASI DİPLOMASİ

Doğu ve Güneydoğu’dan hemen her gün gelen acı haberler, birer ok gibi bağrımıza saplanıyor. Ankara’da hafta içinde yapılan kanlı saldırı ise tarifsiz acılarla birlikte hafızalara kazındı. Terörün çirkin yüzünü bir kez daha karşımızda bulduk.
İşin diplomatik ya da siyasi değerlendirmesini yapmak pek mümkün ancak insani boyutuna dair bir şeyler yazmadan geçmek olmazdı. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun… Geride kalanlara da sabır dilemekten başka bir şey elden gelmiyor. Yürekli insanlara selam olsun…
 
Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının meydana geldiği Ankara’da meydana gelen son terör saldırısıyla birlikte Türkiye’yi dış politikada daha çetrefilli bir dönem bekliyor. 

Teröristin hareketleriyle ilgili haberlere bakıldığında sınır güvenliği konusunun terörle mücadele boyutunun çok esaslı bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini gözler önüne serdi.

Suriye’deki kaosun gitgide daha da içinden çıkılmaz bir uçuruma doğru yol aldığı da önemli bir gerçek. Tablo, giderek kötüleşecek. Suriye’de ateşkes konusunun son yoğun çatışmalarla birlikte iyice belirsizleştiği bir ortamda Ankara’nın iç ve dış güvenlik konusunda sınır tedbirlerinde radikal önlemleri devreye alması kaçınılmaz görünüyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.