Hava Durumu

180 dakikada umuda yolculuk

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2014 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 08:12

Transfer döneminin hareketli takımı Bursaspor, Süper Lig’e müthiş bir başlangıç yaptı. Biri kupada olmak üzere Es-Es gibi ligin en az gol yiyen takımına 7 gol atmak, hiç de kolay bir şey değildi. Kaldı ki Eskişehir takımına baktığımızda, bireysel olarak Bursaspor’dan aşağı bir takım değil. Peki bütün camiayı umuda sürükleyen değişimin sebebi neydi?
1- Ara transfer dönemindeki hareketlilik: Kaja, Fernandao, Bekir, Oğuzhan v.s bence en önemlisi Sercan ve Volkan. Yani kendi çocuklarımız takım içindeki rekabeti en üst seviyeye çıkaracaklar. Kimilerine göre gereksiz bir oyuncu fazlalığı oluştu. Bırakın onu da Daum düşünsün. Daha düne kadar kanatsız Timsah’ın etkisinin az olduğundan bahsediyorduk.
2-Takım içi kuvvet dağılımındaki dengeli yapı: Yani kaleci Frey dahil kaptan Serdar Aziz önderliğindeki savunma hattının bile daha yeni oturmaya başladığını düşündüğümüzde merkezden kaybettiğimiz Batalla krizi sonrası zorunluluktan oluşan Şamil, Belluschi ve Sestak üçlüsünün takım hızını yukarıya çekmesiyle birlikte, rakipten çok top çalan, dönen topları alan, daha hızlı, daha dinamik ve daha çok öne giden kurgu. Hücum hattı için ne diyebiliriz? Kanatlardaki iki formda Ferhat ve Kazım. Kazım yok. Ozan Tufan aynı şekilde devam ediyor. Bu bölge için sırada bekleyen Volkan Şen, işte size derin ve kaliteli kadro. Ve santrfordaki yeni Fernandao. Ağır ama üst fizik kalitesiyle rakipleri yanına çok yaklaştırmayan golcü isim, alternatif var mıdır? Bence en önemlisi bütün halinde hareket etme becerisi.
3-Daum faktörü: Geldiği günden bugüne ben çok eleştirmiştim, çünkü farkını fark ettirecek bir şey sahada görememiştim. Ama son iki maça baktığımızda sadece savunmaya aynı oranda saldıran bir takım görüyoruz. Bunu gerçekleştiren Yeşil Beyazlı oyuncuların daha atletik, daha dinamik ve daha çok isteyen bir görüntü vermesi, herhalde bir çalışmanın ürünüdür.
4- Yönetim: Başkan Erkan Körüstan’ın daha çok öne çıkıp, hamleler yapması ve daha görünür olması ayrıca radikal bir kararla kendi çocuklarımızın geri dönmesini gerçekleştirmesi. Bunlar ne kadar olumlu gelişmeler de olsa konu Bursaspor olunca duygularla mantığı harmanlayıp, Bursaspor başkanına yakışır duruş göstermesini her zaman bekliyoruz.
5-Bütünlüğün sağlanması: İdari ve teknik iyileştirmelerden sonra oluşan olumlu hava bütün Bursaspor camiasına olumlu yansıdı. Son iki maçtaki müthiş performans, izleyicilere keyif verdi. Artık her iki kulvarda da yarışan bir takım var. İşte bu noktada 12. adam da adeta sahanın içine girdi ve son 180 dakikada umuda yolculuk başlamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.