Hava Durumu

Akıllarda kupa olunca

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2012 08:40
Eskişehir Atatürk Stadı'nda çok kötü bir oyun oynandı dün… Ne ES-ES ne de Timsah futbol kalitesini yakalamaktan çok uzaktı.
Bursaspor'un bu anlamda haklı sebebi olabilir. Çünkü üç gün önce kupada aynı rakibini net bir skorla geçip kupanın kulpunu yakalamıştı. Ama aynı şeyi rakip için söyleyemeyiz. Onların en azından bu maç için bir hikaye yaratıp iyi futbol ortaya koymasını bekledik, ama yanıldık.
ES-ES iki farklı kazanmasına rağmen çok kötüydü. Sadece onlar mı? Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve sahanın zemini de kötüydü. ES-ES adına Ersun Yanal'ın bu maç için doğru isimlerle oynadığını söyleyebiliriz. Özellikle merkezde Alper Potuk'a forma vererek topun kendilerinde daha fazla kalmasını sağladığı gibi, partnerleri Bülent Ertuğrul ve Veysel'in de üretkenliği artmış oldu.
Ayrıca iki kanadı Burhan ve Volkan'a emanet etmesi de doğru bir tercihti. Bursaspor adına ise Ertuğrul Sağlam'ın bu maç için yaptığı yedili rotasyon doğruydu. Ama bana göre 4-4-2'ye dönerek (İstanbul Büyükşehir Belediye maçında olduğu gibi ) Turgay'a da forma verebilirdi. Sağlam'ın iyi niyetli yaklaşımına rağmen forma verdiği isimlerin gösterdikleri kötü performansla hayal kırıklığı yaşattıklarını söyleyebilirim. Bu oyuncuların Ertuğrul Sağlam'ın futbol felsefesinden ve Bursaspor takımının futbol anlayışından haberleri yoktu galiba. İşte beni en çok üzen bu oldu. Bu gruptan sadece Okan Deniz'i ayırmak gerekir, çünkü o daha 17'sinde ve daha çok oynamaya ihtiyacı var.
Sonuçta şu da bir gerçek ki; önümüzdeki yıl Avrupa Ligi ve kupa yolunda hem derin hem de kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. 
Dip not: Hayatımda ilk defa topa sert giren bir oyuncunun (Serdar Aziz)  kırmızı kartla oyun dışı kaldığını gördüm.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.