Hava Durumu

Araştırılsın..!

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 07:42
Oyuna baktığımda ilk 30 dakika geçince maçı şöyle bir analiz etmek istedim. Aslında içimde de Bursaspor adına pozitif bir düşünce hakim oldu. Fenerbahçe için kaleci Volkan ve Hasan Ali haricinde savunmayı tamamen değiştirmiş, bir takım için büyük bir handikap olduğu her pozisyonda belli olan bu durumu Timsah avantaja dönüştürmezse çok ayıp olurdu.

Orta alanı Joseph, Ozan ve Alper’den oluşmuş ama üçü de benzer karakterde 6 ve 8 numaralar. Yaratıcı bir oyuncuları yani bizde olan onlarda olmayan 10 numaraları yok. Bizde ise merkezde Faty ve Şamil istekli, daha agresif ve bir tık yukarıya koşunca Fenerbahçe’nin geçişleri tıkandı. Hücum bölgesinde daha önce denenmiş duygusal Sow ile sağa kiralık Lens. Sola da Volkan Şen’le hücum planlayan anlayışın bir tek Volkan’la üretimde olması garip değil mi? Yeşil Beyazlılar’da ise Kubilay’ın merkez hücumcu olarak sahada yer alması, havadan ve yerden topa sahip çıkması takım arkadaşlarını rahatlattığı gibi onların öne çıkmasına da yardımcı oldu.

İlk yarım saatte yaptığım analizin maçın sonunda gerçeğe dönüşmesi beni mutlu etse de devamlılık adına birlikteliği koruyarak toplamda başarıya ulaşmak önemli. 


Bu anlayışın getirdiği pozitif düşünce topu da kenarlara aktarınca beklenen gol gecikmedi. Büyücü yine yapacağını yaptı. Tabii ki hem bu gole hem de takım savunmasına destek veren Joshua John ve Del Valle’yi unutmamak gerekir. İkinci devre Advocaat’ın kulübe zenginliği rakip için avantaj gibi gözükse de oyuncular bazen aynı şeyi düşünmüyor. Van Persie, Stoch ve Emenike bunun en güzel örneği.

Bursaspor’da ise Hamza Hoca’nın Joshua / Sercan hamlesi bence erken oldu. Kubilay da oyunda kalmalıydı. Çünkü 3. bölgede topu tutacak tek oyuncu oydu. Sonuçta ilk yarım saatte yaptığım analizin maçın sonunda gerçeğe dönüşmesi beni mutlu etse de devamlılık adına birlikteliği koruyarak toplamda başarıya ulaşmak önemli. 

Dipnot:  Ben Fenerbahçe başkanı olsam transfer komitesini araştırır 10 numarasız nasıl takım yaratıldı inceler ve savunmada da 3 oyuncuyu birden değiştirmenin sebeplerini sorgulardım. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.