Hava Durumu

Bir de golcü olsa?

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2013 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 08:43

İlkyarıda Kayserispor’un 40 dakika Bursaspor kalesini unuttuğu bir karşılaşma izledik. Bursa Atatürk Stadı’nda Yeşil Beyazlıların rakibe kurduğu müthiş baskı sonucu gole ulaşamazken, devrenin sonuna doğru Kayserispor’un yakaladığı iki pozisyondan biri gol olsa, futbolun adaletinden bahsedebilir miyiz?
Sarı Kırmızılı takımın, dağınık ve etkisiz oyunu karşısında Timsah’ın skor üretememesi sporcu performansı ile alakası olmadığını düşünüyorum.
Bursaspor gibi kontrollü ve organize bir takımın, santraforsuz oynamasının getirdiği sıkıntı bütün takımın dengesini bozduğu gibi Kazım’dan daha fazla verim almasını da engelliyor. Hücum bölgesinin en güçlü silahı olan Kazım’ın kanatta oynaması durumunda Enes’in de santrfor oynadığını düşündüğümüzde Bursaspor takımı, sadece gole değil gollere ulaşırdı. Veya bu kadar baskılı oynadığı oyunda Daum forvette çift santrfora dönebilseydi hücum zenginliği yaratılır, rakibin direncini yıkacak golü erken bulabilirdi.
Bursaspor lehine geçen dakikalar Kayserispor’un işine yarıyor, gol yemedikçe de cesaretleniyor ve öne gitmeye çalışıyordu. Bunu geç de olsa gören Daum, dakika 70’te bence çok önemli hamle yaparak Murat ve Ferhat’ın yerine, Tuncay ve Enes’i oyuna sürerek Kazım’ı kanada aldı. Enes’i de böylece santrforda gördük. Gole kavuşmak ve rahatlamak isteyen Bursaspor’da bu hamle sonucu Tuncay’ın da sol kanattaki istekli oyunu rakibi iyice bunalttı. Fakat Timsah’ın rakibin birinci bölgesine bu kadar fazla adamla gitmesi ve riske girmesi Kayserispor’a da geniş alanlar bırakmasına sebep oldu diyebiliriz. Bu durum maçın daha zevkli ve heyecanlı bir oyuna dönüşmesini sağladı. Allah’tan goller geldi de Bursaspor bu oyununun karşılığını alabildi. Eğer bu maç golsüz bitseydi bunun tek nedeni bir santrforumuzun olmayışıdır. Bir de golcü olsa?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.