Hava Durumu

Bir ilk daha yaşandı

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2013 02:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2013 02:44

Ama maçın hakemi Süleyman Abay’a göre kaptan Eneramo’ya faul yapmış ve endirekt vuruş. Aatif Chahechouhe’nun ortası Bursaspor’un savunmasının adam paylaşımındaki hatası ve gol Eneromo...
Oysa iki takım oyuncuları da olumsuz hava koşullarına hiç aldırış etmeden hem çok iyi mücadele ettiler hem de kötü zemine rağmen pas yaparak oyunun içinde kalmaya çalıştılar. Bu kadar pozitif düşünen oyuncu sayısı fazlalığı olunca da her iki takım için de organize olmak, gol pozisyonu üretmek zor olmadı. İlk yarı içinde Kırmızı Beyazlıların dört Timsah’ın da üç gol pozisyonu üretmesi ve bir de gol olması futbol adına doğru işler yapıldığının güzel örneğidir.
Ancak atılan/yenilen golde hakem Süleyman Abay’ın etkisinin olması çok kötüydü. İkinci devrede kar yağışının azalması oyuna kalite getirirken oyuncuların net görmesi iletişimleri açısından önemliydi. Ertuğrul Sağlam’ın ikinci yarıda Basser-Şener değişikliğini neden yaptı anlamadım. Çünkü ben Şener’i hiç aksiyon içinde görmedim. Timsah’ın beraberlik golünde Ferhat’ın boş kaleye gönderdiği top umutları tazelemek ve kazanabiliriz düşüncesi adına önemliydi.
Ancak yine Chahechouhe’unun attığı gol Bursaspor’un geri dönüşünü engelledi. Aslında oyunun son dakikasına kadar Timsah gol olabilecek beş pozisyon daha üretmesi ne kadar değerliyse final paslarındaki beceriksizlik dikkat çekiciydi.
Ancak geçmişte Yeşil Beyazlıların mağlup durumdayken ortaya koyduğu o agresif mücadeleyi ve geri dönüşlerini yapamaması bence en büyük kayıp olarak nitelendiriyorum. Kim ne derse desin bu takım gücünden güç kaybetmiştir. Sonuçta Ertuğrul Sağlam’la kupada Sivas’a yenilerek bir ilk daha yaşanmış oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.