Hava Durumu

Bu bir mesaj

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2013 02:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2013 02:53

Nasıl sevdalarının peşinden koşup 25 bin kişi Atatürk Stadı’nı doldurdular, takımlarına sahip çıktılar helal olsun.
Hepimiz biliriz futbol oyunu rüzgarı sevmez. Lodosun topu uçurduğu oyunda flaş transferleriyle sükse yapmış cim bom karşısında Timsah, topu yere indirmede çok başarılıydı. Özellikle merkezde iki Latin Batalla ve Belluschi topu ilk alıştaki üstün yetenekleriyle Timsah’ın oyunsal hakimiyeti elde etmesinde başroldeydiler. Yeşil Beyazlıların oyundaki bu başarısını hücum pozisyonunda tam olarak değerlendirdiklerini söyleyemeyiz. Çünkü merkezdeki oyuncuların tek alternatifi önlerindeki Pinto’ydu bütün toplu topsuz girişimlerini onunla yapmak zorunda kaldılar. Çünkü önlerindeki iki kanadı kullanan Okan güvensiz, Murat Dağınıktı. Bütün iyi niyetlerine rağmen iki kanadı verimli kullanamadık. Sadece onlar mı? Kanadın iki savunucusu biri sağ ayaklı sol bek Basser olunca sadece savundu iyi hücum yapamadı. Kanattaki tek üretici sağ bekteki Şener oldu. Zaten Pinto’nun attığı golde de ortayı o yaptı.
Rakip Galatasaray’ın kadro kalitesinin yanında 4-4-2 ile çift forvet oynaması Bursaspor savunmasına ciddi sıkıntılar yaşattı. Özellikle Selçuk ve Engin’in attığı sürpriz şutlara Elmander ve Umut’un yaptığı koşularla etkili oldular. Yediğimiz golde de Selçuk’un sürpriz pasıyla Umut’un attığı golde bunun göstergesiydi.
İkinci yarıya Timsah’ı mecburiyetten Scott-Harun, İbrahim-Ferdinand değişiklikleriyle oyuna başlaması taraftarlar arasında bir endişeye yol açsa da hem Harun hemde Ferdinand’ın performansı dikkat çekiciydi. Bursaspor adına Ersel Uzgur’un oyuna yaptığı hamleler doğru düşünceydi. Tuncay’ın biraz güveni biraz da şansı yanında olsaydı Timsah ikinci golü bula bilirdi. Bursaspor adına sadece negatif olan özellikle ikinci devre orta alanın savunmanın içine çok gelmesiydi. Bu durum Timsah’ın hücumda çoğalmasını engelledi.
Galatasaray’da ise oyuna Amrabat,Aydın ve Sneijder’i alması,Yeşil Beyazlı oyuncuları psikolojik olarak etkilemiş olabilir. Ama ben her şeye rağmen Bursasporlu oyuncuların istekli ve coşkulu oynamalarını kazanma isteği göstermelerini bir mesaj niteliğinde olduğunu düşünüyorum.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.