Hava Durumu

Bu fırsat kaçmaz...

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2013 10:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 10:19

SORU:1
Süper Lig’de son beş haftaya girdiğimizde Bursaspor’un Avrupa yolundaki şansı nedir?

CEVAP:
Bursaspor takımı öncelikle içeride kazandığı Beşiktaş maçındaki muhteşem oyunu ile üç farklı galibiyete ulaşması Bursaspor camiasını Avrupa yolunda umutlandırdı. Timsah bu sayede yüksek bir moral da elde etmiş oldu. Yeşil Beyazlılar’ın yakaladığı bu özgüvenle Mersin deplasmanına gitmesi büyük avantajdı. Ancak Mersin takımının bir alt lige gidecek olmasından dolayı oyuncuların rahat oynaması ve sıcak hava YeşilBeyazlı oyuncuların üç puana ulaşmasını zorlaştırdı. Fakat her şeye rağmen Timsah’ın rakibe yarattığı psikolojik üstünlük, takımın iyi futbol oynamadan da maçı kazanmasını sağladı. Çünkü kritik haftalara girdiğimiz bu dönemde kimse iyi futbola bakmıyor. Kazanılan bu üç puanın önemini en yakın rakip Kasımpaşa’nın kaybetmesinden sonra daha iyi anlamışızdır. Aslında bu maçın en güzel özetini Tuncay Şanlı maç sonrası yapmıştı. ‘’Büyük takımlar bazen iyi oynamadan da kazanır’’. işte bu Bursaspor takımının geldiği noktayı gösteren en iyi açıklamaydı. Ama yine de maç sonrası Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın bu maç bizim için strateji maçıydı demesi beni açıkçası tatmin etmedi.

SORU 2:
Bursaspor’un bu haftaki Antalya deplasmanı ve arkadan gelecek olan Akhisar, Ordu, Eskişehir ve Gençlerbirliği maçları hakkında ne düşünüyorsunuz? Timsah bu maçlarda kaç puan toplayabilir?

CEVAP:
Bunu tam olarak bilmek mümkün olmasa da şunu net olarak söyleyebiliriz.Özellikle düşme mücadelesi yapan takımlardan Akhisarspor ve Orduspor ile oynamak Timsah için kolay olmayacak.Fakat şunu da unutmamak gerekir. Onların bulunduğu durum itibariyle sporcuların aşırı gergin ve stres içinde olmaları, durumlarını zorlaştırabilir. Ve bu durum Bursaspor takımına avantaj olarak dönebilir. İlk maçı Antalya ile oynamak bence Timsah için bir fırsat. Çünkü Kımızı-Beyazlılar’ın ilk yarıdaki görüntüsünden eser yok. Yakaladıkları 40 puanla ancak lig beşinciliğini hedefleyebilirler o kadar. Aslında kadrolarına baktığımızda kaliteli isimler var ve iyi futbol oynuyorlar ama bence tek kötü tarafları kırılgan bir yapıları. Zorluk derecesi yüksek maçlarda direnç gösteremiyorlar.Diğer rakiplerden Es-Es gücünü bu yıl ortaya koyarken bazı maçlarda şanssız puan kayıpları verdi.Yani 39 puana bakıp yanılmamak gerekir. Bursaspor’un bence bu maçla ilgili tek avantajı olabilir. o da raki-bin kupa maçlarında yıpranacak olması. Gençlerbirliği ise iyi futbol oynayan, geleneği olan bir takım. Fuat Çapa’nın öğrencileri bu yıl zikzaklı bir grafik çizse de tehlikeli bir takım. Ancak son maçta Bursaspor’un hedefe gitmek için kazanması gerekiyorsa taraftarını arkasına alarak bu maçı mutlu sonla tamamlayabilir...Sonuçta Bursaspor takımının bu yılki hedefini sadece Avrupa ile sınırlamaması gerekir.Bence en büyük hedef ezeli rakip Beşiktaş’ı altına alıp, lig üçüncülüğüne yerleşip, Avrupa’ya yelken açmasıdır.Bunu gerçekleştirmek için de 10 puan Timsah için yeterli olacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.