Hava Durumu

Büyük fırsat kaçtı

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2014 08:08

Bursaspor, Kayserispor karşısında bütün sevenlerine tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Aslında ne kadar büyük bir hayal kurmuştu Bursaspor taraftarı. Ligi dördüncü bitirip Avrupa’ya gitmek kötü geçen sezon için muhteşem bir olaydı. Ama gel gör ki sahanın içinde başta Daum olmak üzere Frey’den Fernandao’ya kadar ne yaptığını bilmeyen bir topluluk vardı. Aslında oyun ne kadar iyi başlamıştı. Beş dakika içinde iki gol olabilecek pozisyon üretmişti Timsah.
Ama ne olduysa 5. dakikada oldu. Kayserispor, kazandığı bir duran toptan Bobo ile golü buldu. Bu golün, başta İbrahim olmak üzere bütün savunmanın hatasından kaynaklandığını belirtmek gerekir.
Yeşil Beyazlıların dördüncülüğü yakalamak için fırsat gördüğü Kayseri maçında Daum’un oyuncu tercihleri ve sistemi biliyorum ki çok tartışılacak.
Çünkü kazanmak zorunda olduğun bir maçta, merkezde iki savunmacı orta saha; Şamil ve Bekir’in oynaması doğru değildi. Kaldı ki kulübede Enes, Ferhat, Sercan gibi rakip kaleye direkt gidecek oyuncuların varken.
Bir de benim futbol mantığıma uymayan şu oldu; Kazanmak için yürekli olup, rakip kaleyi düşünen oyuncular ile sonuç alabilirsiniz. Savunarak değil. Kayseri takımı için çıkmayan candan umut kesilmez, kazanalım anlayışı takdire değerdi. Tribünlerin desteğini alan Sarı Kırmızılıların coşkulu oynaması maça değer kattı diyebiliriz.
Özellikle topu kanatlara getirdiklerinde öncelikle Engin ve Mouche çok etkili oynadılar. Bobo ile attıkları ikinci gol bunun güzel örneğiydi. Bursaspor Teknik Direktörü Daum’un ikinci yarıda doğruyu bulup, Enes, Ferhat ve Sercan’ı oyuna göndermesi hücumda aksiyon yaratması adına önemliydi ama çok geçti.
Sonuçta, Kayserispor, sezon hastalığı olan iyi oynayıp kaybettikleri maçlardan sonra Timsah karşısında iyi oynayıp kazandılar. Ama bence çok geç oldu. Bursaspor için ise söylenecek tek şey tam bir hayal kırıklığı yaratarak büyük bir fırsatı kaçırmış oldular.  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.