Hava Durumu

Futbolun gerçeği gol ise atacaksın

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 00:30

Baharı müjdeleyen mükemmel bir hava, iyi bir zemin, 12. adam görevde…
Timsah yine eşiği atlayamadı.
Futbol gerçekten enteresan bir oyun. Maçın içinde her an her şey olabiliyor. Sürprizlerle her dakika karşılaşabilirsiniz. Aynı dün İstanbul’da olduğu gibi.
İlk 45 dakika içerisinde futbolun bütün doğrularını ortaya koyan, sahanın neredeyse her metrekaresini kullanan, topa sahip olan, yön değiştirmeleri başarıyla yapan, sete dönen, gol için şut atan, 2’ye 1’ler yapan, kanatları kullanan bir takım izledik.
Adı Bursaspor…
Dakika 5, dakika 45, neredeyse her 5 dakikada bir gol pozisyonu. Yarısı net ama 45 dakikada 0 çeken Bursaspor.
Kasımpaşa takımı ilk devre içerisinde 1 defa atak yaptı ve golü buldu. İşte futbolun gerçeği gol. Kazanmak için sadece oyunsal üstünlük yetmiyor. Skor almak için mutlaka üç direğin içine topu sokmak gerekiyor. Aksi durumda ne olur biliyor musunuz?
Ne harcadığın enerjinin, ne yaptığın mücadelenin karşılığını alamazsın. Sonra diyoruz ki hep beraber; “Futbolun adaleti yok.”
İkinci 45’te zaten oynamaya isteği oymayan Kasımpaşa, bir de skor avantajını yanına alınca oyun tam onların istediği şekle döndü. Daha kontrollü oynadılar, takım savunmasını öne çıkararak hücumda kontratağa döndüler.
Ama onlar bunu yaparken Bursaspor ne yaptı? Asıl olan buydu zaten.
İlk yarıda o üreten takım gitmiş, bambaşka bir takım sahaya çıkmış.
Tamam bunda rakip takımın etkisi mutlaka var. Ernst’in hi hücuma çıkmadığını, Ibricic ve Kerem’in dönüşümlü hücuma gittiğini, iki kanadın Özer ve Halil (Adem) tarafından kapandığını görüyoruz.
Üçüncü bölge neredeyse zaman zaman 18-19 oyuncuyla oynandı. Bursaspor oyunun bu denli sıkıştığı dakikalarda hücum zenginliği de yaratamadı. Hikmet Karaman’ın hamleleri de tutmadı. Sadece merkezdeki futbolcular Batalla ve Belluschi’den bir şeyler yapması beklendi o kadar.
Sonuçta ikinci devre rakip oyunu o kadar soğuttu ki bundan Bursasporlu futbolcular bile etkilendi.
Uzatma dakikalarında gol arayan Timsah’ın ikinci golü yemesi sürpriz değildi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.