Hava Durumu

İki farklı oyun

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2014 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2014 08:26

Ligi ilk 5 içinde bitirmek için hala şansı olan Timsah’ın Kasımpaşa karşısındaki istekli, arzulu ve coşkulu oyunu takdire değerdi. Yeşil Beyazlı oyuncuları, Daum’un negatif etkisinden bu kadar kısa sürede kurtardığı için de İrfan Buz’u tebrik etmek gerekir. Aslında kadro yapısına baktığımızda savunmada 3, orta alanda 3, hücum hattında bir oyuncuyla birlikte toplamda 7 oyuncuyla rotasyon yapan bir takımın bu kadar yüksek derecede bütünlük sağlaması alışık olduğumuz bir durum değildir. Bunda da İrfan Buz’un etkisi olduğunu söylemek gerekir. Tabii ki bu pozitif gelişimin Bursaspor adına oluşmasının bir nedeni de Timsah’ın oyunun hemen başında Fernandao ile bulduğu gol olduğunu da belirtmek gerekir. Ayrıca gündüz 13.30’daki bir oyunda, iklim koşullarının, iyi bir zemin de belli ki Yeşil Beyazlı oyuncuların iştahını kabartmış. Yeşil Beyazlılar hücum pozisyona geçtiklerinde nasıl alanı daraltıyorlarsa topu kaybettiklerinde de bütün takımın topun arkasına geçmesi rakibe sağlanan üstünlüğün ana faktörüydü.
Kasımpaşa takımının ilk yarıda neredeyse sıfır pozisyonda oynamasının da sebebi buydu. Yeşil Beyazlıların bu maçı daha ilk devrede bitirme fırsatı yakalamasına rağmen cömertçe harcadıkları gol pozisyonları yüzünden mutlu sona ulaşamadılar. İkinci devrede ise Bursaspor takımının inanılmaz derecede savunmaya çekilmesi kabul edilir bir hata değildi. Bu durum Kasımpaşa takımının iştahını kabarttı diyebiliriz. Rakibin Donk ile attığı beraberlik golünde Yeşil Beyazlı oyuncuların adam paylaşımında yaptıkları büyük hatadan kaynaklandığını söyleyebiliriz.
Yenilen bu gol sonrası Sestak, Bekir ve Enes hamlesi yapan Timsah’ın daha etkili olmasını beklerken ikinci yarıda oyunsal üstünlüğün kaybedilmesi sonucu Yeşil Beyazlılar hem maç ritmini yakalayamadı, hem de ilk yarıdaki gibi hücum yapamadı. Sonuçta Bursaspor’da iki devre arasındaki siyah ve beyaz kadar olan oyun farkı Timsah’ın üç puana ulaşmasını engelledi. Şimdi elde kalan tek hedef Türkiye Kupası finali için Galatasaray karşısında turu geçmek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.