Hava Durumu

Kulübe farkı

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2013 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2013 08:11

Bursaspor takımı bugün eğer maçı kaybettiyse tek sebebi kulübenin zayıflığıdır. Maçın üçte ikilik bölümünde oyunu domine eden futbolun bütün doğrularını ortaya koyan takım, Bursaspor’du. Ama kötü oynamasına rağmen kulübe zenginliğinden istifade eden Ersun Yanal’ın takımı Fenerbahçe, hak etmediği bir galibiyet almış oldu.
Karşılaşma öncesi maçı analiz ettiğinde Fenerbahçe takımının bireysel ve toplam kalite olarak Bursaspor’dan çok önde olduğunu görmek hiç de zor değildi. Sadece Timsah adına umut oluşturan detayın kulüplerinin ekonomik güçlerinin sahaya yansımadığını görmek bir, iki Mehmet Topuz’un sağbek oynaması ve Fenerbahçe’nin durağan oyunu diyebiliriz.
Yeşil Beyazlılar adına hücum hattındaki eksiklikler handikap oluştursa da Bursaspor adına bu maçın pozitife dönmesi üç tane oyuncuya bağlıydı.
Merkezde Şamil, sağda Murat ve solda Ferhat’a. Bu üç oyuncunun göstereceği performans Bursaspor’un bu maçla ilgili kaderini belirleyecekti.
Gerçekten de Bursaspor bu maçı kazanmaya yakın olduysa merkezdeki Batalla-Belluschi, hücum hattındaki başta Kazım olmak üzere Murat ve Ferhat’ın performansıyla olgunlaşmıştır. Bu durumu doğrulayan en güzel örnek ise Bursaspor’un Ferhat’la attığı golü gösterebiliriz. Batalla’nın dikine topu taşıması Murat’a vermesi ve onun gol pası futbolun doğrularıydı.
Oyunun genelinde Bursaspor’un merkezde Şamil, Batalla ve Belluschi’yle rakibe üstünlük kurması rakip Fenerbahçe’nin bütün oyununu altüst etti. Timsah adına iyi giden oyunda merkezdeki üstünlük kanatlara yansıyınca sağda Basser solda Taiwo, daha çok oyuna girip sayısız bindirmeler yapma imkanı buldular. Fenerbahçe’nin dağıldığı dakikalarda Timsah’ın farkı ikiye çıkaramaması oyunu zora soktu. İkinci devreye zorunlu değişiklik yaparak Serdar’ın yerine İbrahim’le oyuna başlayan Bursaspor’da aslında bu oyuncuların aynı karakterde oldukları için bir şey değişmeyeceğini düşünmüştük ama duran toplarla gelen goller Bursaspor savunmasına yakışmadı. Oyunun üçüncü bölümünde Yeşil Beyazlıların rakibinden yediği baskı ve skoru koruma içgüdüsü oyunun Bursaspor adına kontratağa dönmesine yol açtı. Ama bunu gören Ersun Yanal, Mehmet Topal ve Cristian yerine Webo ile Emre’yi oyuna göndermesi Bursaspor’un oyunsal üstünlüğüne son vermek, orta alana dinamizim kazandırmak, hücum bölgesine hareketlilik getirmek adına doğruydu. Webo ve Emenike ile atılan goller de bunun göstergesiydi. Sonuçta oyunun son çeyreğinde kontrolden çıkan oyunda iki takım da galip gelebilirdi. Ama hem Emenike’nin hem de Webo’nun duran toptan attıkları goller ve son anda Egemen’in attığı gol Sarı Lacivertliler adına adeta piyango gibiydi.
Bursaspor adına ise iyi oyunun karşılığını alamamak moral bozucuydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.