Hava Durumu

Özlemişiz

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2012 08:48
Artık günümüzde futbol oyunu basketbol gibi oynanmaya başladı… Yüksek tempo, çabukluk, sürat hepsi bir arada. Rakip kaleye gittin hızın ve isteğin ne kadar ise bir o kadar da kendi kaleni savunmaya gelmelisin. Lüks oyuncuymuşsun, starmışsın, hızlıymışsın, golcüymüşsün fark etmez. Oyunun iki yönünü de iyi oynamalısın, aynı dünkü mücadeledeki gibi. Bu anlamda her iki takım oyuncularını modern futboldan örnekler verdikleri için kutlamak gerekir. Dünkü Bursaspor'u özlemişiz; kazanma arzusu üst düzeyde, topla oynama isteği eşit oranda dağılmış durumda olan Yeşil Beyazlılar'ın ayrıca rakibi sindirme adına kaptan Ömer Erdoğan'dan başlayan Pinto'ya kadar giden agresif mücadelesi görülmeye değerdi. Öne çıkan bu özelliklerinden dolayı da hem skor avantajını aldılar, hem de maçı sonlandırmayı becerdiler.
Rakip İstanbul Büyükşehir Belediye kompakt bir takım, hücum özellikleriyle öne çıkan bir ekip. Golü bulduklarında oyunu istedikleri gibi yöneterek, maçın zevkini çıkartıp kurguyu tam olarak uygulamaya koyuyorlar. Aynı zamanda çok kaliteli oyunculara da sahipler. Webo, Silva, Doka ile ofansif zenginlik yaratırken, bu üç oyuncunun savunmaya dönüşlerini hayranlıkla izledim, tam profesyonelce, çok hoşuma gitti… Yani hem yetenekliler hem de savaşçı.
Rakip orta alanda Holman başta olmak üzere, kaptan Efe ve savunmacı orta oyuncu Mahmut ile oyunu yüksek tempoda oynamaya çalışıp, Batalla'nın topla buluşmasını engellemek istedi. Fakat N'Diaye'nin fizik kalitesini Adem Koçak'ın bitmek bilmeyen enerjisini herhalde hesaba katmadılar. Dakika 3'te hakem Suat Aslanboğa'nın Ozan'a yapılan hareketi görmezden gelmesini saymazsak, en az 7 gol olabilecek pozisyon üreten Yeşil Beyazlılar'da  Batalla yine her zamanki gibi öne çıkan oyuncu oldu. Arjantinli, oyunda o kadar pozitif ki Sestak'a “al da at” dediği birçok pozisyonda bile istifini bozmadan işine baktı. Sadece o mu? Timsah takım halinde oyun disiplininden hiç kopmadı. Rakipte Webo'nun atılmasının Bursapor'a avantaj sağladığı kesin ama inanın maç 11-11 devam etse sonuç yine değişmezdi. Çünkü futbol şansı da Timsah'ın yanındaydı. İlk devre Silva ikinci devre Holmen'in direkten dönen topları bunun göstergesiydi aslında. Sonuçta yine duran toplardan N'Diaye ve Pinto ile iki gol bulduk, ama dün oyunu dikine oynamada çok başarılıydık. Rakipte Metin Depe'nin olmayışı Bursaspor'a ne kadar avantaj sağladıysa, kaptan Ömer Erdoğan'ın liderliği ikinci büyük avantaj olarak gözüktü. Son sözüm Hakem Suat Aslanboğa'yla ilgili; şaka gibiydi, çok kötü bir yönetim sergiledi, verip vermediği kararlarda izleyenlerle maç boyunca hep ters düştü.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.