Hava Durumu

Pansuman gibi oldu

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2014 08:17

Bursaspor takımının iki gün önce kupada yaşadığı hayal kırıklığı sonrası bu maç tam bir moral maçıydı. Teknik Sorumlu İrfan Buz’un altı oyuncuyla yaptığı rotasyon dikkat çekiciydi.
Oyunun hemen başında rakipten Marvin Romeo’nun hediye ettiği penaltıyı Fernandao ile gol yapan Timsah skor avantajını alsa bile maçı sürekli hale getiremedi ve Yeşil Beyazlı oyuncular genelde oyunda durağan ve coşkudan uzaktı. Bunun tek sebebi de iki gün önceki Atatürk Stadı’nda yaşanan hayal kırıklığıydı. Rakip de Bursaspor’dan farklı değildi.
 Hâlbuki Bordo Beyazlıların daha çok puan veya puanlara ihtiyacı vardı. Aslında iki takımın da maça heyecan ve tempo katacak aksiyonlardan çok uzak olduğunu söylemeliyim. Kanattaki oyuncuların da hem Timsah’ta hem rakipte genelde statik kalıp, hücumu desteklememesi iki klasik santrfor Fernandao ve Batuhan Karadeniz’in etkisini azalttı diyebiliriz.
Timsah eğer bu maçta takım savunmasında sıkıntı yaşamadıysa bunun birinci sebebi Serdar Aziz, ikincisi de merkezdeki oyuncular Bekir, Belluschi ve Caja’nın yüksek koşu kalitesine ve topla olan becerilerine borçludur.
Ama oyunun üçüncü bölümünde İrfan Buz’un Caja – Yasin değişikliğine gitmesi beni şaşırttı. Çünkü rakibin endişe yaratacak hiçbir atağı olmadığı gibi kaleci Harun’u zorlayacak bir pozisyonları bile yoktu. Okan Buruk’un Serdar yerine Tello hamlesi de rakip adına değer katmadı.
Oyunun son bölümünde Yeşil Beyazlı oyuncuların, rakibin gol için riske girdiği dakikalarda ikinci bölümde buldukları boş alanı istediği gibi kullanıp, gol olabilecek çok pozisyon buldular ama topu 3 kale direğinin içine sokamadılar. Rakip Elazığspor için sadece şunu söylemek gerekir.
Okan Buruk’un futbol felsefesini sağ kenarındaki güven veren duruşunu beğenen biriyim. Ancak; Brezilyalı Bilica’ya bu kadar sabır göstermesini anlayamadım. Sonuçta Timsah için kazanmak önemliydi. Kupadan sonra bu üç puan adeta pansuman gibi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.