Hava Durumu

Rüya bitti

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 07:59

Bursaspor takımı İstanbul’da yakaladığı avantajı kullanmak adına ilk 45 dakikada futbolun bütün argümanlarını çok doğru bir şekilde uygulayarak rakibi Galatasaray karşısında önce oyunsal üstünlüğünü, sonrasında skor avantajını da yakalayarak ilk yarım saatte iki farklı öne geçmeyi başardı. Fernandao’nun attığı iki golde de duran toplardaki becerisinin yanı sıra kanatlardaki etkisini kullanmada çok başarılıydı. Ancak yakaladığı skor avantajını, getirdiği özgüveni Yeşil Beyazlılar yeteri kadar iyi kullanamadı. Özellikle merkezde iki savunmacı orta oyuncu Şamil ve Yasin ile sadece savunan anlayışın hücuma desteği yok denecek kadar az olunca Timsah’ın etkisi her geçen dakika azaldı.
Ayrıca Yeşil Beyazlıların önde götürdüğü oyunda maçı olgunlaştırıp daha durağan hale getirmesi ve sete dönmesi gerekirdi. Ama yapamadılar. Yine klasik olacak ama “Ah Batalla olsaydı” dedim. Devrenin son dakikalarında ise toplam kaliteye ulaşmakta zorluk çeken Sarı Kırmızılı oyuncuların bireysel kalitenin usta ayağı Sneijder ile attığı gol Cim Bom’u adeta hayata döndürdü diyebiliriz. İkinci yarının heyecanlı ve hareketli olacağını, Galatasaray’ın temposunu artıracağını, az çok futbolu bilen herkesin tahmin edeceğini biliriz. Fakat Bursaspor cephesinde devre arasındaki 15 dakikalık süreyi boşa geçirdiğini görmek futbolun yanlışıydı. Zaten bunu gören Mancini’nin öğrencileri Timsah’a faturayı kesmekte gecikmedi. Adeta ikinci yarıya galip başladılar. Timsah’ın yaşadığı bu şok sonrası çabuk dağılması enteresandı.
Bu durumu avantaja dönüştürmekte hiç zorlanmayan Sarı Kırmızılılar Burak ve Melo ile attığı gollerle de Bursaspor adına maçı sonlandırmışlardı. Aslında Timsah adına iyi başlayan oyunun böylesine dramatik şekilde sonlanmasının bir sebebi, teknik olarak İrfan Buz’un merkezde iki savunmacı orta oyuncuyla oynaması ve takım bütünlüğünün çabuk bozulması diyebiliriz. İkincisi ise idari açıdan Bursaspor yönetiminin hiç gereği yokken maç fiyatlarındaki fahiş fiyat uygulamasının yarattığı gerginlik diyebiliriz. Bu durumun Galatasaray’ın lehine geliştiğini de kabul etmeliyiz. Sonuçta bütün sezonu kurtaracak kupa finali hayalimiz sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.