Hava Durumu

Şanssız sonlar

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2012 08:55
Ortada bir oyun her iki takım da üstünlüğü yakalamak için 19 Mayıs'ın ağırlaşan zemininde kıran kırana mücadele ediyor. Ama belirgin bir şekilde oyunsal hakimiyeti alan yok. Sadece topun kalma oranı Gençlerbirliği takımında biraz fazla o kadar.

Maçın ilk çeyreğinde rakip takımın Tum ile yarattığı tehlikeli ataklar var ama Timsah'ın yetenekli kalecisi Yavuz konsantre biçimde bu pozisyonları başarılı şekilde bertaraf ediyor. Rakibin merkezden yaptığı gol girişimleri genelde sonuçsuz kalınca oyunu kanatlara aktararak oradaki efektif oyuncular Hurşut ve Yasin ile etkili oldular. Özellikle topla becerileri yüksek olan bu oyuncular, Bursaspor savunmasına zaman zaman zor anlar yaşattılar.

İlk 45 dakikanın ikinci yarısında Timsah rakip kaleyi tehdit edecek pozisyonlar buldu ama devrenin bitimine 15 dakika kala attıkları iki sürpriz golle skor avantajını aldı. Bu goller aynı zamanda ders niteliğindeydi. İlk golde Sestak'ın kısa mesafede attığı orta ile Pinto'yu buluşturması illaki etkili orta yapmak için aut çizgisine kadar gitmenin gerek olmadığını gösterdi. N'Diaye'nin sol ayakla attığı iç üst karışımı şutun 90'a takılması da şut atmadan teşebbüs etmeden gol olmayacağını göstermek adına çok önemliydi. Ayrıca, son haftalarda cesaretle şut atma isteği olan N'Diaye'nin amacına ulaşması arkadaşlarına örnek olabilir.

Maçın hemen başında rakip takımda savunmadan Curri'nin sakatlanması ve onun yerine bu sezon ikinci kez şans bulan Burak'ın yer alması rakipte ciddi anlamda defans zafiyeti yaşanmasına sebep oldu. Ancak oluşan bu kadar negatif duruma rağmen Timsah bunu iyi kullanamadı. İkinci 45 dakikanın Bursaspor adına daha rahat geçmesi gerekirken,  hem oyucuların yaptıkları bireysel hatalar, hem de teknik heyetin oyuna yaptığı gereksiz hamleler sonucu Timsah Ankara'da istediğini alamadı.

Özellikle rakibin vites büyütüp üstümüze geldiği dakikalarda, sakin olup topun bizde kalmasını sağlamamız gerekirdi. Bunu da Yeşil Beyazlılar'da yapacak tek isim Batalla'ydı. Neden oyundan alındı açıkçası anlayamadım. Yediğimiz goller Bursaspor'a yakışmadı… Hele ikinci gol basit ve amatörceydi. Bir takım savunmanın göbeğinden delinip böyle gol yiyorsa orada ciddi bir defans sorunu vardır.

Önceki gün bu maçın benzeri İstanbul İnönü Stadı'nda Beşiktaş-Gaziantepspor arasında oynandı. O maçtan Yeşil Beyazlılar'ın ders alması gerekirdi. Bu kadar kolay direnci kırılan maçı önde götürürken sonlandırmayı beceremeyen bir takımın istenilen hedeflere ulaşması çok zor. Kaldı ki bu maç ilk değil, bu sezon bu gibi ŞANSSIZ SONLARI yaşar olduk. Bu sıkıntıları gidermek için de Ertuğrul Sağlam ve ekibine çok iş düşüyor, yoksa bütün iyi niyetli mücadeleye yazık olacak.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.