Hava Durumu

Tebrikler Bursaspor'a alkışlar taraftara

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2012 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2012 09:41
Öncelikle dün bir kez daha gördük ki Bursa bir futbol kenti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sivasspor maçı sonrası, ağır bir ceza ile erkek taraftarlarımızı cezalandırdığı bu hafta, federasyona inat tribünleri kadın ve çocuk timsahların doldurması, bence örnek bir davranıştı ve bu maçın önüne geçti. Bursaspor takımının maçı kazanmasında da onların payı çok fazlaydı…
Dakika 50'de Batalla'nın tango yaparcasına topu taç atışından alışı ile kendisine boş alan yaratması bile zeka ürünü bir davranıştı. Arjantinli'nin aldığı topu Sestak ile yaptığı verkaç sonrası topu kontrol edişi ve topu Galatasaray kalecisi Muslera'nın altından usta işi kaleye yuvarlaması, birleşik hareketler sonucu kazanılan estetik bir goldü.  Maç öncesi her iki takımın kadrolarına baktığımızda Bursaspor adına eksiklerimizin olduğunu görmek beni endişelendiriyordu. Ama bu maç bir kez  daha gösterdi ki  maç kazanmak için sadece kaliteli oyunculara  sahip olmak yeterli değil, bireysel yeteneklerini, koşu kaliteleriyle birleştiremeyen Galatasaray karşısında bütün halinde hareket  etmeyi başaran  Bursaspor takımı rakibine büyük bir ders verdi. Oyunsal anlamda maç içinde gelgitler de yaşasalar,  arzu ve istekleri üst düzeyde olan Yeşil Beyazlılar  öne geçip moral motivasyonlarını yükselterek bu sefer maçı sonlandırmayı becerdiler.
Sonuçta bu maçın teknik analizini ayrıntılı yapmak yerine önce kazanma isteğini yoğun yaşayan ve maçı almayı bilen Bursasporlu oyunculardan övgüyle bahsetmemiz gerekir… Sonra bir övgü de soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran, pozisyona göre bilinçli tezahürat yapan, görsel şovlar yaparak estetik görüntüler sergileyen bayan taraftarlar ve küçük Timsahlar'a gitmeli. Çünkü onlar 7'den 77'ye stadı doldurarak bütün Türkiye'ye örnek oldular. Bu gurur bize yeter.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.