Hava Durumu

Uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2012 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 08:54

Özellikle Bursaspor gibi topla oynamayı seven, saha içindeki iletişimi bu şekilde oluşturan takımlar için zorlu oyun ama ne olursa olsun Avrupa tecrübesi gelişen Timsah daha farklı oynamalıydı.  
Bu konuda sevgili teknik direktörümüz Ertugrul Sağlam’ı eleştiriyorum. Güç dengesi birbirlerine yakın takımlar için sabırlı oyun anlayışını artık ezberledik. Bu şekilde oynayarak da Bursaspor Takımı Süper Lig’de şampiyon oldu.
Bunu kabul edebiliriz, ancak bu kadar zayıf takım karşısında aynı anlayışla oynamak doğru değildi. Bu maçla ilgili planlaması ve stratejisi yanlıştı. Böylesi güçsüz takım karşısında daha agresif ve daha önde oynayarak rakibin üzerinde baskı oluşturmalıydı.
Ancak Timsah bunu gerçekleştiremedi. Yeşil Beyazlılar’ın savunma bölgesinde topla birbirleriyle iletişimi ne kadar iyi ise merkezdeki oyuncularla o kadar kötüydü. Aynı şey orta oyuncular için söyleyebiliriz, onların da sadece top kendilerine geldiğinde hareketlenmesi hücumu organize etmemizi negatif yönde etkiledi. Kanat oyuncularımızdan sadece İsmail Haktan’ın getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştık o kadar. Aynı şeyi solda Ozan İpek yapsın diye bekledik fakat o da fizik olarak tam hazır değil.  
Pinto’nun da merkezden destek gelmeyince geriye doğru oynama isteği rakip savunmanın işini kolaylaştırdı.
Sonuçta bu maç Bursaspor için çok önemliydi. Kazanıp başlasaydı camia morallenecekti, endişeleri belli süreliğine erteleyeceklerdi. Fakat bugünkü görüntüden sonra zaten doğru dürüst transfer takıma katılmayınca, moralsiz olan Bursaspor taraftarı gelecekle ilgili nasıl umut beslesin ben merak ediyorum. Ama ne olursa olsun Timsah bu Fin takımını Bursa’da çok rahat bir şekilde eler ve turu geçen taraf olur. Beni asıl endişelendiren üç kulvarda bu kadro ile ne kadar başarılı olabiliriz. Umarım bu maç hem teknik kadro için hem de oyuncular için güzel bir uyarı olmuştur…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.