Hava Durumu

Yönetimsizsiniz

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 08:15

Bursaspor uzun haftalar maç kazanamayınca, oluşan endişe ve kaygının asıl sebebi, geçen sezon yaşadıklarımızdır aslında. İki hafta önce Galatasaray karşısındaki farklı mağlubiyetin Bursaspor taraftarında yarattığı travma aslında geçen yılın bizde bıraktığı izlerdir. Bir de Yeşil Beyazlı oyuncuların geçen yılın ikinci devresindeki karaktere bürünmesi ve dip yapması camiayı gerdiği gibi taraftarlarımızı üzmüştür. Ve araya giren Kayserispor galibiyeti bile ilaç olmamıştır. Çünkü hâlâ güvenme konusunda endişeli durum devam etmektedir.
Ama geldiğimiz noktada yapacak fazla bir şey de yoktur. O halde hep beraber bir kez daha dişleri sıkıp sabrederek, oyunculara, teknik kadroya, başkan ve yönetime sahip çıkıp, destek olmalıyız. Çünkü başka Bursaspor yok. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde hesap sormaktan da çekinmemeliyiz.
Ben şahsım adına geçen haftaki köşemde yazmıştım. Bursaspor'un ulaşması gereken modeli belliyken başka sistemlere gerek olmadığını. Ve yine yineliyorum, Başkan Ali Ay'ın iyi niyetinden şüphe yok. Ancak o da camianın sesine kulak verip, futbol aklını kulübün içine sokmak zorundadır. Aksi durumda Bursaspor Kulübü için önümüzdeki süreç çok zorlu geçecektir.
Duyuyorum ki bu konuda, bazı girişimler yapılıyor. Bazı isimlerle de görüşülüyormuş. Tabii ki sevindirici ancak, lütfen Bursa ve Bursaspor hassasiyetlerini unutmadan karar verin. Büyük Bursaspor tarihinden bihaber, kulüp hafızası olmayan profesyoneller bu köklü büyük kulübe hiçbir katkı sağlayamazlar. Sadece kendileri adına bireysel tatmin olurlar o kadar.
Ve bir kez daha bu kent birçok değeri bünyesinde barındırırken, birtakım bahaneler uydurarak, kendi inşamıza fırsat vermezseniz, yine hayal kırıklıkları oluşur. Ve dedikodulardan başınızı kaldıramazsınız haberiniz olsun. Sonuçta 'Ben yaptım oldubitti' zihniyeti duvara toslamış iflas etmiştir.
Ve büyük Bursaspor delegelerinin seçtiği, canı kadar sevdiği kulübünü yönetsinler diye emanet ettiği kişilerin önce temsil kabiliyeti yüksek, duruşları, tavırları ve ifadeleri büyük Bursaspor Kulübü'ne yakışır şekilde olmalı. Hor görmek, aşağılamak, kötü söylemlerde bulunmak, 'En büyük Bursasporlu benim', demek kime göre, neye göre sorgulanır?
Bir daha Bursaspor'u konuşamaz duruma gelirsin. Kimse Bursaspor'dan büyük olamaz benden söylemesi. Bizler kuruluşunda atalarımızın imzası olan, evladı, torunu ile Bursasporlu olanlar olarak rahatsız oluruz haberiniz olsun.

OSMANLISPOR MAÇI

Bu maç ile ilgili, oyuncu tercihleri ile birlikte, teknik, taktik varyasyonlardan, rakibin şusu var, bizim şu tarafımız iyi, onlar böyle oynar, biz şöyle oynarsak kazanırız gibi herkes yazıyor, çiziyor. Futbol bu ya, basit oyun, gerçek olan benim gözümle şudur ki; Gerçek değerlerini sergilemekten kaçınmayan, bir düzen içinde, çok koşan Bursaspor her zaman kazanmaya yakın takımdır...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.