Hava Durumu

15 belediye başkanı Körfez’de sorunlara çözüm aradı

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2015 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2015 09:02
AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı, Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’den sonra önceki gün Gemlik’te yapıldı.

Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatepe Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıya AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile AK Partili 15 belediye başkanı katılmış.

Basına kapalı yapılan toplantının detaylarını görüştüğümüz Cemalettin Torun aktardı.

Torun, seçimler nedeniyle ara verdikleri Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nın amacının hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi sürecinde yaşanan sorunların çözümü noktasında belediyeler arası uyumun sağlanmasına yönelik olduğunu söyledi.

Toplantı o ay hangi ilçede yapılıyorsa o ilçe belediye başkanının yatırımlarını anlatmasıyla başlanan toplantının ikinci aşamasında ise Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını Başkan Recep Altepe’nin ilçe belediye başkanlarını bilgilendirmesiyle sürmüş.

Toplantının son bölümünde ise yerel yönetimlerdeki sorunların çözümüne yönelik projelerin takibi, yatırımların son durumu, yapılacak yatırımlar ve karşılaşılan sorunlar olmak üzere merkezi hükümetten beklentiler istişare edilmiş.
Dört saat süren Gemlik’teki Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nın ocak ayında beşincisinin yapılacağı ilçenin Mustafakemalpaşa olarak belirlenmesiyle toplantı sona ermiş.

İstişare mekanizmasının işlemesiyle yatırımların daha hızla neticeleneceğini düşündüğüm bu toplantılara naçizane fikrim, yerel yönetimlerin bir üst kademesi olan kentimizin tüm sorunlarına TBMM’de çözüm arayan iktidar partisinin 11 milletvekilinin de katılmasıdır.

Körfez Köprüsü’nde sona gelindi

2016 yılının nisan ayında ulaşıma açılacağı açıklanan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.
Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi biterken önümüzdeki günlerde deniz üzerindeki tabliyelerin montajına geçilecek.
İstanbul-İzmir arasının 3.5 saate inmesini sağlayacak 433 kilometre uzunluğundaki projenin şu ana kadar yüzde 52’lik bölümü tamamlandı.

Köylüye, “Siz eşkıya mısınız?” demişti

Hatırlanacağı gibi İstanbul-İzmir Otoyolu’nun geçtiği Karacabey’in Harmanlı Mahallesi’nde toplulaştırma istemeyip kamulaştırma yapılmasını isteyen toprak sahiplerine, “Siz eşkıya mısınız devlete karşı çıkıyorsunuz” diyerek yumruğunu masaya vuran Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından görevinden alındı.
Ne demişler, alma mazlumun ahını çıkar işte böyle aheste aheste.

Her mahalleye bayrak

Mudanya Belediyesi, ilçenin mahallelerine bayrak projesi kapsamında Dereköy Mahallesi’ne 12 metre uzunluğunda direk dikti. İlçe halkından gelen talep doğrultusunda her mahalleye bayrak dikme kararı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bu projesi vatandaşlar tarafından da takdir görmüş olacak ki, sosyal medya üzerinden destek mesajları paylaşıyorlar. Türkyılmaz, hedeflerinin özgürlük ve bağımsızlığın sembolü olan Türk Bayrağı’nı gelecek nesillere taşıyabilmek olduğunu bu çalışmasıyla ortaya koymuştur.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.