Hava Durumu

190 ülke içinde Bursa izleri

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 07:18
Dünyanın en saygın olduğu kadar etkili turizm organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda kentimizin tanıtımı adına ilgi yoğun olmuş. 
Bursa Valiliği öncülüğünde Vali Yardımcısı Yunus Fatih  Kadiroğlu başkanlığında Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, Kültür Turizm ve Tanıtım Birliği Müdürü Zeki Beyhan ile İznik AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersekli katılanlar arasında yer almış.
190 ülkenin toplamda 10 bin stant ile temsil edildiği ITB Berlin 9-13 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve sektörün profesyonellerini buluşturan fuara katılımcıların ilgisi İznik standına olmuş.
Bu yönde olması da normal karşılanabilir.
Zira İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçenin dünya tarihindeki önemine dikkati çekmek için verdiği çabaya tanık oluyoruz.
Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de özel bir ilgisinin olmasıyla da İznik gerçek kimliğini bulmaya başlamıştır.
Yıllardır en büyük eksiğimiz olan kentimizin değerlerimizi tanıtamıyor olmamız yüzünden dünyada hızla gelişim gösteren turizm sektörünün gerisinde kaldık.
Şimdi ise, turizme yönelik dünyanın neresinde bir tanıtım organizasyonu olsa Bursa’nın hatta ilçelerinin de yer aldığını görebilmek bu yönde gelişim içinde olduğumuzun kanıtı gibidir.

Bir ödül de Özkan’a


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Türk Metal Sendikası Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Bursa’da Kadın ve Farkındalık Ödülü” İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a verilmişti.
Aynı kadın grubu şimdi de Karacabey’de kadınlara yönelik başarılı projelere imza atan, Belediye Başkanı Ali Özkan’a farkındalık ödülü vermiş.

İlaç toplama kampanyası


Yenişehir Belediyesi’nin başlattığı ilaç toplama kampanyası ilçe halkından yoğun ilgi görüyormuş.
Hepimizin evinde kullanmadığımız ya da bir kısmını kullanıp bir köşeye attığımız ilaçlarımızın bir başkasına şifa olabilmesi adına değerlendirilmesi açısından kampanya önemlidir.

Gölyazı başıboş kalmış


Kentimizin tarihi miraslarından bir tanesi olan Gölyazı’ya geçenlerde yolumuz düşmüştü.
Görenlerin hayran kaldığı tarihi belde bir o kadar da hizmet anlamında başıboş kalmış biraz.
Mesela, ağlayan çınarı çevreleyen restoranın yıkılmasıyla burası öylece kaderine terk edilmiş.
Ne bir çevre düzenlemesi ne de ışıklandırması var.
Yine aynı şekilde beldenin girişindeki köprünün aydınlatma lambaları yanmıyor.
Benzer durum meydanda da görülüyor.
Niçin böyle diye sorduğumuz vatandaşların cevabı ilginçti:
“Mahallemiz AK Partili Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Nilüfer Belediyesi arasında kaldığından.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.