Hava Durumu

2019’un Bursa’sı…

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2015 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 08:33
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün yaptığı toplantıyla bir nevi hesap verdi.
5+1 hizmet süresince yaptıkları ile 2019’da bitecek hizmet süresince yapacaklarını anlattı.
Başkan Altape’yi sine vizyon gösterisi eşliğinde dinlerken Bursa’da yaşıyor olmanın bir kez daha farkında lığına vardım…
Her türlü güzelliğin her türlü nimetin çokça olduğu bu şehre, yapılan her güzel hizmeti de taçlandırmaktadır.
“Recep Altepe han, hamam, cami, medrese gibi eserleri restore etmekten başka bir iş mi yapıyor?”
Diyenler acaba Bursa’nın 130 yıl boyunca Türkiye’ye başkentlik yaptığını biliyorlar mı?
Osmanlı döneminde önemli görevler üstlenmiş yedi padişahtan altısının Bursa’da yaşamış ve kabirlerinin burada olduğunun farkındalar mı?
Yine Gemlik Narlı’dan başlayıp Karacabey Kurşunlu mahallesine kadar uzanan 115 kilometrelik sahiliyle Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu bugüne kadar biliyorlar mıydı?
İşte Bursa, bunlar gibi pek çok tarihi özelliğiyle dünyada öne çıkmış bir şehir olmasına rağmen bu değerlerini kaybetmişti.
Şimdi ise kaybolan bu değerler ve eserlerin bir bir toprak altından gün yüzüne çıkarılıp bizleri tarihimizle yüzleştirmesi hizmet değil de nedir?
Elbette yapılan hizmetleri beğenmeyip eleştirenler olacaktır.
Ancak yatırımların geneline baktığımızda yapılanları görüp yapılacakları duyunca ortaya çıkan başarıyı yadsıyamayız.
Başkan Altepe’nin uzun uzadıya anlattıklarını gazetemizin diğer sayfalarında ayrıntılı şekilde bulabileceğinizden detaya girmeyip şu hususa vurgu yapmak istiyorum…
Ulaşımdan çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda şehri geleceğe taşıyacak projelerin hayata geçmesiyle hedeflenen kaliteli, huzurlu ve yaşanabilir Bursa, dünya markası neden olmasın.

Üçüncü üniversitede yeni rota İnegöl

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden sonra Bursa’ya üçüncü devlet üniversitesinin kurulması geçtiğimiz aylarda TBMM’de gündeme gelmişti.
Hatta Gemlik Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, İlhan Demiröz ve 4 CHP’li vekilin TBMM Eğitim Komisyonu’na verdiği önerge AK Partili üyelerce kabul edilmemişti.
Gemlik’e üniversite onayı vermeyişini, “Gemlik’e üniversite kurulmasına engel İnegöl mü?” başlıklı yazımda şöyle bir öngörüde bulunmuştum;
“Kanımca gerekçe, İnegöllü olan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Milletvekili Hüseyin Şahin’in bu konuda daha önce yaptığı girişimlerdir. Nitekim Şahin, ilçesine üniversite kurulması yönünde geçmişte ilçe halkına vaatte bulunmuştu. Hatta bu konuda belirli bir aşama kaydettiklerini açıklamıştı da. Şayet CHP’li vekillerin Gemlik’e üniversite kurulması yönündeki önergesi kabul görmüş olsaydı İnegöl’ün bu hayali suya düşecekti”
Aradan bir ay geçmişti ki, dün Milletvekili Hüseyin Şahin İnegöllülere müjdeyi verdi:
İnegöl’e üniversite kurulmasına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onay aldığını ve en kısa zamanda ilçede üniversitenin hayata geçirileceğini duyurdu.
Hatta isminin de, Turgutalp ya da 6 Eylül olacağı ifade edildi.
Eee, İnegöl’ün Şahin’i var.
Gemlik’in nesi var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.