Hava Durumu

50 bini hibe 150 bin TL alabilmek için

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 07:21
Kendi işini kurmak, ticaret hayatına atılmak, yeni bir iş, yeni bir gelir kapısı sağlamak isteyen kişilerin bu planlarını hayata geçirmek için sadece istemeleri yeterli değildir.
İşin bir de maddi boyutu vardır.
Eğer yeterli miktarda sermayeniz yoksa bu planlarınız hayalden öteye geçemez.
İşte bu noktada yeni girişimcilerin öncelikle kendine daha sonra da ülke ekonomisine fayda sağlaması açısından devlet tarafından verilmekte olan destek kredileri devreye girmektedir.
Nitekim, girişimcilerin yaptığı projeler için devletin yaptığı yardıma hibe denmektedir.
Bu girişimcilerin belli kurallar ve almaları gereken sertifika dahilinde başvurmaları sonucu harcamalarının bir kısmının devlet tarafından karşılanması ise KOSGEB hibesidir.
KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak bilinen resmi kurumdur.
KOSGEB girişimci ruhunu yaygınlaştırmak, girişimcilerin rekabet duygularını geliştirmek, ülke ekonomisindeki paylarını artırmak ve bu çalışmalarıyla dünyada örnek olmaya çalışan bir kurumdur.
Zaman zaman sizler de okuyor duyuyorsunuzdur, KOSGEB kurslarını tamamlayıp sertifika alanların kendi işyerlerini açmak için şu kadar hibe almaya hak kazanmıştır duyuruları yapıldığını.
İşte bunlara bir örnek, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile KOSGEB Bursa İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. etap Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’dir.
KTSO’dan yapılan açıklamada, girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifikalarını alan kursiyerlerin daha önce faaliyet göstermedikleri bir sektörde işletme açmaları durumunda 50 bin lirası hibe olmak üzere 150 bin liralık destekten faydalanabileceği belirtiliyor.
Kursiyerlere eğitimlerde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verilerek atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Siz de iş hayatınızla ilgili hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız KOSGEB’in fırsatlarını değerlendirmelisiniz.

Öğrencilerden 130 proje


Yenişehir’deki okulların kendi bünyelerinde hazırladıkları 130 proje düzenlenen toplantıda kamuoyuna tanıtılmış.
Projeler arasında unutulmaya yüz tutmuş yemekler, f klavyenin yaygınlaştırılmasından eşek sütünün cilt sağlığına yararlarına değin pek çok ilginç çalışmalar da yer alıyor. Projelerin tanıtım programına katılan Kaymakam Rahmi Köse, Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, ortaya çıkan projeleri önemsediklerini ve bunları bir kitapta toplayarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaklarını söylemişler.
Bunuların yapılması halinde projeler amacına ulaşmış olacak.

İnegöl’e beşinci kavşak


İnegöl’ün neredeyse ortasından geçen Ankara karayolunun kesintisiz ulaşım projesi kapsamında İnegöl’de yapılan üç köprülü kavşağa iki kavşak daha ekleniyor. 
Geçtiğimiz yıl Kurşunlu, Oylat ve OSB kavşağının yapılıp hizmete açılmasının ardından, ölüm kavşakları olarak nitelendirilen Kulaca ve Avarlar köprülü kavşak inşaat çalışmalarına da başlandı.
AK Parti’nin İnegöllü milletvekili Hüseyin Şahin, köprülü kavşakların maliyetinin 9.5 milyon lira olduğunu söylemiş.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.