Hava Durumu

AK Parti bayramlaşmasında ülke gündemine dair önemli notlar

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 07:48
Bursa dün bayramın birinci günü oluşu nedeniyle iki bakan, bir genel başkan yardımcısı ile bir genel başkanı misafir etti.
Her ne kadar Urfa Milletvekili olsa da Bursalı siyasetçi olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Valilik’teki bayramlaşma törenine katılırken İl Başkanlığı’nın törenine ise katılmadı.
Valilik’ten sonra AK Parti İl Başkanlığı’nın Merinos Kültür Mekezi’ndeki bayramlaşma töreninin biz gazeteciler için bir hayli faydalı olduğunu söyleyebiliriz.
Zira kentimizi parlamentoda temsil eden AK Partili bakan ve vekillerini seçimlerden sonra bir arada görme fırsatımız olmamıştı.
Sadece görevdekiler değil bir öncekiler hatta partinin ilk milletvekilleri, il ve ilçe başkanları da bir aradaydı.
Gönül Dostları Tesisleri’nin bahçesinde gerçekleşen buluşmanın zannediyorum bayramın birinci günü oluşundan olsa gerek çok da kalabalık olduğu söylenemez.
Bayramlaşma öncesi İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’ın ardından konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havaalanı’ndaki terör saldırısı sonrası 15’i yabancı uyruklu 30 kişinin tutuklandığını belirtti.
Terör olaylarına karşı yeterli önlem alınmıyor mu şeklindeki eleştirilere yanıt vererek yılbaşından bu yana 146 terör faaliyetinin gerçekleştirilmeden engellendiğini ilk kez burada açıkladığını söyledi.
Bakan Ala, bu bilginin bugüne kadar niçin paylaşılmadığının gerekçesini ise ülkede bir kaos ortamı varmış algısı yaratılmaması olarak açıkladı.


Müezzinoğlu sordu: “Neredesin CHP?”


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında AK Parti teşkilatları olarak ramazan ayı boyunca Doğu ve Güneydoğu illerine giderek oradaki vatandaşlarla birlikte olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neredeydi diye sordu.
Türkiye’nin İzmir’den ibaret olmadığını da söyleyen Müezzinoğlu, “CHP İzmir’in tatlı su balığı gibi, demokratlık yapmıyorlar” dedi.

Suriyelilerin vatandaş yapılması meselesi


Bayramlaşma töreni başlamadan önce AK Partililere, “Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmalarına ne diyorsunuz” diyor sordum.
Yanıt;
“Hiç fark etmez nasıl olsa hepimiz bir yerlerden Türkiye’ye gelmedik mi” oldu.
İnsanın inanası gelmiyor.
Herhalde diyorum bu işler çok daha önceden planlanmış olacak ki, 3 milyon kişinin Türk vatandaşı olması normal karşılanıyor.

“Sportif kent Karacabey”


Bur süredir sportif konularda gösterdiği atılımla dikkati çeken Karacabey Belediyesi, ‘Sportif Kent Karacabey’ hedefinde yeni bir etkinliğe daha imza attı.
Toplumumuzda Spor Akademisi olarak bilinen ve 4 yıllık lisans diploması veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarında, ilçe gençlerinin başarılı olması adına Karacabey Belediyesi, tüm branşları kapsayan seçme sınavlarına hazırlık kurslarıyla gençlere önemli kolaylıklar sağlıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.