Hava Durumu

AK Parti'de karar zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2017 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 08:36

AK Parti Genel Merkezi'nin Bursa teşkilatı yöneticilerine, "Yeni il başkanının kim olmasını istersiniz?" sorusuna yanıt aradığı adına da temayül denilen anket hafta sonu tamamlandı.
Oy zarflarının bulunduğu sandıklar mühürlenerek Ankara'ya genel merkeze götürülmesiyle şu an için partide sessizlik hakim.
Bu durumda il ve ilçe teşkilatları il başkanlığı için isim tercihlerini yapmalarıyla bir nevi topu genel merkeze atmış oldular.


AK Parti'nin geçmiş dönemde yaptığı temayüllerdeki gibi sonucun açıklanmadığını düşünürsek il başkanlığı içinde de yapılan temayülün neticesi resmi olarak açıklanmayacaktır.
Bundan sonraki süreç genel merkezde şu şekilde işleyecektir.
Temayülde en fazla oyu alan üç isim üzerinde hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.
Erdoğan da üzerinde karar kılacağı bir ismi AK Parti Bursa İl Başkanı olarak atayacak.
Bayram sonrası ilçe kongreleri takviminin başlayacak olması da düşünülerek il başkanının kim olacağının bugün-yarın açıklanmasıyla sürece hız kazandırılacaktır.
Dün temayüle katılanlar özellikle ilçelerdeki partililerle yaptığımız görüşmelerde, Önder Matlı isminin çok daha fazla telaffuz edildiğini duyduk.
Nedeni olarak her kesimden partilinin ismi üzerinde uzlaşı sağlayabilecek olması, parlamenterlik tecrübesi, genç ve de mütevazı kişiliği gösteriliyor.
Netice itibarıyla Bursa'yı 2019 seçimlerine taşıyacak yeni siyasi patronun kimin olacağına Genel Başkan Erdoğan'ın karar vereceğine göre bekleyip göreceğiz.

*Cumhurbaşkanı ihbarlarınızı bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da katıldığı partisinin İl Danışma Toplantısı'nda AK Parti içinde olabilecek FETÖ bağlantıları ilgili çağrıda bulunmuş.


Erdoğan: "Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındırmayacağız. Yol yakınken, nerede FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa hemen bize bildirin, anında kapıya koymaya mecburuz"
Cumhurbaşkanı böyle diyor.

*Büyükşehir'den sahillere davet

Eminim siz de farkın-dasınızdır.
Şehir merkezinin değişik bölgelerindeki billbordlarda fotoğraflarla vatandaşlar deniz sahillerine davet ediliyor.


Eşgel'den Karacaali'ye, Kurşunlu'dan Kumla'daki sahillerde vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebilecekleri yönünde Büyükşehir'in bu çağrısı halktan da yanıt buluyor.
Özellikle hafta sonları sahillerde müthiş bir yoğunluk yaşanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda sahillerimize yaptığı yatırımlarıyla Bursa'nın aynı zamanda bir deniz kenti kimliğini ortaya çıkarmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.